Απόψεις|03.03.2019 15:45

Και µετά ήρθαν οι µέλισσες...

Βούλα Κεχαγιά

Η συνταγή είναι απλή και τη λανσάρει µε σχετική επιτυχία η Νέα ∆ηµοκρατία εδώ και µερικούς µήνες. ∆ηµιουργείται -για να µην πω κατασκευάζεται- µια αληθοφανής είδηση πάνω στην οποία η Πειραιώς κάνει παράσταση διαµαρτυρίας, για να µην πω σόου και υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ακολούθως αξιώνει από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις επί της ανύπαρκτης είδησης, αφού προηγουµένως έχει ξεσηκώσει το σύµπαν και έχει καταγγείλει ακόµη και τους περαστικούς έξω από το Μαξίµου πως επιχειρείται η τάδε ή η δείνα γεµάτη παρατυπίες παρέµβαση. Η προσφιλής θεµατολογία της αξιωµατικής αντιπολίτευσης τους τελευταίους µήνες είναι οι εκλογές. Το δε εντυπωσιακό είναι πως η Ν∆ επιµένει στις «αποκαλύψεις» της ακόµη και όταν αυτές διαψεύδονται από επίσηµα κυβερνητικά χείλη.

Η αρχή έγινε όταν ο αρχηγός της «ανακάλυψε» πως οι εκλογές δεν θα γίνουν από την ίδια εταιρεία που τις τελευταίες δεκαετίες τις διενεργεί στη χώρα µας σε συνεργασία µε το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά από ξένη εταιρεία που µάλιστα «µαγείρεψε» και τις µαδουριανές εκλογές στη Βενεζουέλα. Στη συνέχεια ήρθαν οι δηµόσιες ταχυκαρδίες για την ψήφο των αποδήµων του εξωτερικού στη βάση της διαρροής µιας συζήτησης που έγινε στη διακοµµατική επιτροπή που συγκροτήθηκε, αλλά ουδέποτε αποτέλεσε εισήγησή της. Επειτα ήρθαν οι µέλισσες. Και τσίµπησαν µαζικά τα στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας, εξωθώντας τα σε καταγγελίες πως η κυβέρνηση σχεδιάζει κρυφά την επαναφορά της λίστας στις ευρωεκλογές, δηλαδή την κατάργηση του σταυρού που η κυβέρνηση Σαµαρά καθιέρωσε τρεις µήνες πριν από τις ευρωκάλπες του 2014. Οι διαψεύσεις δεν απέτρεψαν την παραµόρφωση.

Συγχρόνως εξαπλώθηκε η βεβαιότητα πως η κυβέρνηση -πάντα στα µουλωχτά- απεργάζεται σχέδιο διεξαγωγής του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 19 Μαΐου. Το σχετικό ΦΕΚ αναφέρει ρητώς πως οι κάλπες θα στηθούν στις 26. Η τελευταία βουτιά της αξιωµατικής αντιπολίτευσης στα… µαγειρεία του Μαξίµου ανέσυρε την παρεµπόδιση της συµµετοχής των Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. To θέµα µπήκε ως ερώτηµα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συµβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής στις 22/2 και η απάντηση από τον ΥΠΕΞ ήταν αρνητική. Οµως στις 27/2 χορηγούµενη στα social media ιστοσελίδα καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί σκοπεύει να εµποδίσει «τους Ελληνες που ζούµε στο Ηνωµένο Βασίλειο να ψηφίσουµε». Η ίδια ιστοσελίδα έχει καταθέσει την έκπληξή της και για το νοµοσχέδιο-φάρσα περί αποδήµων, ενώ αιτείται και την ίδρυση µη κρατικών πανεπιστηµίων, τώρα!

Νέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑΕυρωεκλογές