Απόψεις|26.04.2023 08:00

Βαρουφάκης και κυβερνήσεις συνεργασίας

Έθνος Γνώμη

Ποιος θα το έλεγε ότι κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας, έστω και στην αρχή της, θα ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης. Και μάλιστα το κόμμα του, φαίνεται να συσπειρώνει αντισυστημικές ψήφους, τόσο, που προσπερνά τον Βελόπουλο, με βάση τις τελευταίες μετρήσεις…

Οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που μπορούν να συμμετέχουν, ή θέλουν να συμμετέχουν σε κυβερνήσεις, αναφέρονται σε αυτόν και στο πρόγραμμά του για τους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, για τις… Δήμητρες.

Από το «σαχλαμάρες» του κ. Μητσοτάκη και την «ανοχή» σε κυβέρνηση συνεργασίας του κ. Τσίπρα, μέχρι την κάθετη απόρριψη της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση στην οποία θα μετέχει με κάποιον τρόπο και ο κ. Βαρουφάκης.

Από το χτεσινό «βαρουφακικό» ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στις ομιλίες τους ανά την επικράτεια και χωρίς βεβαίως να προβλέπουμε ποιός και με τί ποσοστά θα είναι ο νικητής, αφού και τα γκάλοπ δίνουν ένα 11% ως 15% αδιευκρίνιστης ψήφου, πρέπει να δούμε τις ρεαλιστικές δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας… Σημαίνει ότι μόνο με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να σταθεί ως ρεαλιστική προοπτική, κυβέρνηση συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε τις θέσεις των τριών κομμάτων.

Επομένως η λογική λέει ότι άσχετα αν μπορεί να λέγεται ως πεποίθηση, ή να λέγεται για το θεαθήναι, ένα αντισυστημικό κόμμα δεν μπορεί να γίνει την επομένη των εκλογών, εταίρος σε κυβέρνηση.

Αρα, είτε θα γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είτε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, είτε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Αυτές είναι οι πραγματικές λύσεις που έχει μπροστά του ο ελληνικός λαός. Και για αυτές καλείται να ψηφίσει. Όσοι τουλάχιστον ψηφίζουν έχοντας στο μυαλό τους, τί κυβέρνησης θέλουν την επαύριο της κάλπης. Όλα τα άλλα, είναι να είχαμε να λέγαμε…

ειδήσεις τώραΓιάνης Βαρουφάκηςεκλογές 2023προεκλογική εκστρατείαεκλογές