Απόψεις|10.05.2023 15:10

Η απάντηση στην πόλωση είναι η λύση που προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Πέτρος Λεκάκης

Λίγες ημέρες πριν «στηθούν» οι κρισιμότερες κάλπες ίσως των τελευταίων χρόνων, οι κάλπες που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα στη χώρα, το μέλλον το δικό μας αλλά και εκείνο των παιδιών μας, η πλέον ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα που τίθεται πολλές φορές διστακτικά, άλλες φορές με αμφιβολία, με δόση κριτικής ή ακόμα και δηκτικά «γιατί ΠΑΣΟΚ» είναι «γιατί μπορεί»!

Το απέδειξε άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν της περιόδου της οικονομικής κρίσης όταν κλήθηκε να σώσει τη χώρα από τα βράχια της χρεοκοπίας στην οποία την είχε οδηγήσει η κυβέρνηση Καραμανλή. Τότε το ΠΑΣΟΚ απέδειξε στην πράξη κι όχι στα λόγια και τα συνθήματα τον πατριωτισμό του έναντι του κομματικού συμφέροντος. Την ώρα που Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζαν τα Ζάππεια ή χόρευαν τις αγορές υπό τον ήχο των νταουλιών που βαρούσαν και δυνάμωναν τα κομματικά τους ακροατήρια, το ΠΑΣΟΚ έσωζε τη χώρα και εξασφάλιζε πως αυτή θα έχει συνέχεια πληρώνοντας ακριβά τις επιπτώσεις των πολιτικών και του δημοσιονομικού αδιεξόδου την ευθύνη των οποίων είχαν άλλοι. Όχι, το ΠΑΣΟΚ.

Το έχει αποδείξει παλαιότερα δημιουργώντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δημιουργώντας τον ΑΣΕΠ. Χτίζοντας όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που ανέβασαν επίπεδο τη χώρα. Δημιουργώντας την «Διαύγεια» και θεσπίζοντας το opengov. Οικοδομώντας ένα κράτος Δικαίου, ένα Κοινωνικό κράτος, με δωρεάν Παιδεία, με ουσιαστική κοινωνική πολιτική για τους μη έχοντες και μη προνομιούχους.

Το ΠΑΣΟΚ από ιδρύσεώς του πάντα έβαζε πάνω από όλα τον λαό και την ευημερία του. Την κοινωνία ολόκληρο κι όχι μόνο τους λίγους.

Σήμερα, μετά από μια μακρά περίοδο πολλαπλών κρίσεων το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη της χώρας που δεν κοιτά την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και δεν αρθρώνει λόγο με σκοπό τις καρέκλες και την εξουσία. Αυτοδυναμία λέει ο ένας του ξεπερασμένου δικομματισμού, πρωτιά θέλει ο άλλος. Τι λέει όμως το ΠΑΣΟΚ; Σημασία έχουν οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν, οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν προς όφελος του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Πρώτα οι πολιτικές και μετά τα πρόσωπα, πρόσωπα που προφανώς δεν μπορεί να είναι εκείνα που είναι υπεύθυνα για το σημείο που βρίσκονται σήμερα νοικοκυριά, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι ή έπαιξαν με τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. 

Κόντρα στην πόλωση λοιπόν που επιδιώκουν οι κκ. Μητσοτάκης και Τσίπρας, προσπάθεια που θα ενταθεί όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, εμείς λέμε ΠΑΣΟΚ. Λέμε ότι υπάρχει τρίτη λύση κόντρα στα τοξικά διλήμματα που θέτουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στα ψεύτικα δίπολα. Υπάρχει τρίτη λύση, λύση δημοκρατίας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της διάκρισης των εξουσιών και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πέτρος Λεκάκης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

ΚΙΝΑΛκυβέρνησηβουλευτήςεκλογέςΠΑΣΟΚ