Απόψεις|16.05.2023 14:19

Το παραβάν της 21η Μαΐου, δεν είναι... δοκιμαστήριο!

Σταύρος Καλαφάτης

Καθώς πλησιάζει η ώρα που θα μπούμε πίσω από το παραβάν για να επιλέξουμε το ψηφοδέλτιο που θα ρίξουμε στην κάλπη, είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε πως το συγκεκριμένο παραβάν, δεν είναι... δοκιμαστήριο. Η εκλογική διαδικασία δεν είναι πρόβα για «κουστούμι». Και δεν μπορούμε να πάμε με την  σκέψη ότι θα έχουμε και δεύτερες εκλογές και εκεί θα «διορθώσουμε» την επιλογή μας. Δεν είναι ώρα πειραματισμών. Και δεν υπάρχουν περιθώρια χαλαρής ψήφου. Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα βγάλει αποτέλεσμα που θα ορίσει καταλυτικά τις εξελίξεις.

Τρία κόμματα παρότι απέδειξαν πως δεν μπορούν να διατυπώσουν εναλλακτική πρόταση, παρότι εκπέμπουν εικόνα Βαβέλ, είναι έτοιμα να κάνουν όσες  «κωλοτούμπες» χρειαστεί για τη συγκρότηση μιας  κυβέρνησης ηττημένων, ακόμη και χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής. Μίλησε ξεκάθαρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση ανοχής. Και το ίδιο ξεκάθαρα μας πέταξε στα μούτρα  πως δεν πρέπει να ακούμε αυτά που λέγονται προεκλογικά διότι άλλα θα μας πουν μετά. Φτάνει να τους βγαίνουν τα κουκιά. Φτάνει δηλαδή να τους δώσουμε τη δυνατότητα την ώρα που θα κλειστούμε στο παραβάν.

Τι μπορεί να περιμένουμε από μια τέτοια εξέλιξη; Τα πάντα. Εκτός από κάτι καλό. Ακούμε ήδη για «τοπικά νομίσματα», για «Δήμητρες» για νέους φόρους, για δαπάνες που μόνο αν απαγγέλλονταν θα τίναζαν την μπάνκα στον αέρα και θα μας πήγαιναν δεύτερη φορά στη συμφορά. Ακουμε πως τη δεύτερη φορά, θα είναι αλλιώς, πως θα ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας, θα φτιάξουν και  κρατικές τράπεζες. Ακούμε  για τη λογική των ανοιχτών συνόρων, διορισμό «κόκκινων» δικαστών, αφοπλισμό των αστυνομικών. Και ύβρεις στο Λιμενικό. Και όχι στον αμυντικό εξοπλισμό.  Απίστευτα αλλά αληθινά. Από μια κυβέρνηση αχταρμά που θα την πουν «προοδευτική».

Είναι λοιπόν στο χέρι μας να κρατήσουμε την πορεία της χώρας σταθερά. Να επιλέξουμε κυβέρνηση και Πρωθυπουργό που φέρνουν ανάπτυξη, επενδύσεις, διασφαλίζουν ισχυρή ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση μισθών. Κυβέρνηση που τα έχει αποδείξει όλα αυτά στην πράξη. Και ό,τι λέει το εννοεί, ότι λέει το κάνει.

Να επιλέξουμε κυβέρνηση και Πρωθυπουργό , που στηρίζουν τον πολίτη, που χορηγεί έκτακτες ενισχύσεις για όσο διαρκεί η κρίση, κρατώντας ταυτόχρονα όρθια την οικονομία. Που νοιάζεται στην πράξη για τη νέα γενιά, για τα άτομα με αναπηρία, για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Κυβέρνηση που τα έχει αποδείξει όλα αυτά στην πράξη.

Να επιλέξουμε κυβέρνηση και Πρωθυπουργό που κρατά τη χώρα στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων και όχι στο περιθώριο. Που ακούγεται και συνδιαμορφώνει ευρωπαϊκές πολιτικές. Που διευρύνει και αναβαθμίζει τις στρατηγικές συμμαχίες μας. Που ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις θωρακίζοντας τη χώρα απέναντι σε εξωτερικές απειλές. Που έβαλε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές στα εθνικά μας ζητήματα και από τις γραμμές αυτές δεν κάνει βήμα πίσω.

Για όλα αυτά στις 21 Μαΐου,  αποκλείουμε, με την ψήφο μας, μια κυβέρνηση αχταρμά και ανοίγουμε το δρόμο για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Επιλέγουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νέα ΔημοκρατίαΣταύρος Καλαφάτηςκάλπηειδήσεις τώραεκλογές 2023εκλογές