Απόψεις|18.05.2023 07:26

Όλα τα χαρτιά στο τραπέζι…

Έθνος Γνώμη

Τα κόμματα λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες παίζουν τα ρέστα τους. Ξεδιπλώνουν την τακτική τους και θέτουν στους ψηφοφόρους τα τελικά «απλοποιημένα» και απλουστευτικά διλήμματα ώστε να προσελκύσουν καταρχήν όσους τα ψήφισαν το 2019. Οι λεγόμενες «συσπειρώσεις» των δύο μεγάλων κομμάτων, δείχνουν ότι συγκεντρώνουν στην κοίτη τους 3 από τους 4 ψηφοφόρους τους, του Ιουλίου 2019. Ότι δηλαδή έχουν ακόμη «δρόμο» να κάνουν ώστε να πείσουν και άλλους «δικούς» τους, να μπουν μέσα στο μαντρί…

Για αυτό τέτοια ένταση και επιμονή στην προβολή των ίδιων μηνυμάτων τις τελευταίες μέρες. Τα κόμματα που παλεύουν για την πρωτιά, ανοιχτά δηλώνουν: η μεν Νέα Δημοκρατία ότι ψήφος σε αυτήν σημαίνει σταθερότητα και όλες οι άλλες λύσεις είναι αστάθεια και πειραματισμοί που δεν ξέρουμε πού θα βγάλουν, ο δε ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι πρέπει να φύγει οπωσδήποτε αυτή η αποτυχημένη κυβέρνηση και να γίνει μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα.

Όλα τα χαρτιά πλέον είναι στο τραπέζι. Τα δύο κόμματα παίζουν τον τελευταίο γύρο. Και πέρα από τους «δικούς» τους παλιούς ψηφοφόρους, θέλουν να προσελκύσουν και ψηφοφόρους από το γειτονικό ΠΑΣΟΚ.

Και το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρατήσει άμυνα και να συγκρατήσει, όσο το δυνατόν, τον κόσμο του, μένοντας στη θέση ότι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος πρέπει να μείνουν στο τιμόνι της χώρας. Κρατάει αποστάσεις από κυβερνήσεις συνεργασίας. Το τι θα κάνει βέβαια τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, είναι άγνωστο. Η Δευτέρα θα είναι μία «άλλη μέρα».

Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά και ευκολίες για κάθε κόμμα. Κυριακή κοντή γιορτή…

εκλογέςεκλογές 2023ΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατία