Απόψεις|20.05.2023 08:16

Το βάθος των πραγμάτων και το Τώρα

Έθνος Γνώμη

Ζούμε στη χώρα του Τώρα. Οι κυβερνήσεις πασχίζουν συνήθως μόνο για το παρόν. Για το τώρα. Κι αν είναι δυνατόν να εκμετρήσουν το ζην τους με ένα νέο μέτρο στο Διεθνές Γραφείο Μέτρων και Σταθμών, το «Παρονόμετρο», θα το είχαν κάνει. Κάνω «αυτό», μού αποδίδει «αυτό» το κέρδος, γειά σας! Αδικούμε ορισμένες, αφού κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του.

Όλα αυτά που έγιναν στην προεκλογική περίοδο, ήταν για την τακτική. Κάθε κόμμα κυνήγησε τους προηγούμενους δικούς του ψηφοφόρους και προσπάθησε να ρίξει δίχτυα και στα νερά που πίστευε ότι μπορεί να «ψαρέψει» νέους ψηφοφόρους.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα που μας έρχεται, ή ορθότερα από τις αρχές Ιουλίου, η νέα κυβέρνηση θα έχει να αναμετρηθεί με τα μεγάλα προβλήματα. Με το ερώτημα, «ποια Ελλάδα πρέπει να φτιάξουμε» στη δεκαετία που τρέχει, ώστε η χώρα να αντέξει στο διεθνή ανταγωνισμό, να μη γίνει ο παρίας της διεθνούς κοινότητας ή της ΕΕ.

Όλοι μας θέλουμε μία Ελλάδα της προόδου, αναπτυγμένη, ανταγωνιστική μέσα στο διεθνές γίγνεσθαι, με λόγο, με δύναμη και ασφαλή, με προϊόντα που θα πωλούνται στις ξένες αγορές, με ποιοτικό τουρισμό, με μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να μπορούμε να λέμε και στο μέλλον ότι έχουμε το καλύτερο «οικόπεδο» της γης. Όλα αυτά σημαίνουν σχέδιο και πολιτικές, σημαίνουν πόρους που θα διαχειρισθούν σωστά, που θα αποδώσουν τα μέγιστα, ώστε να μη χαθεί μια δια παντός, η ευκαιρία. Η ευκαιρία για τη χώρα και τις νεότερες γενιές της.

Οι μέρες φαίνονται ήσυχες. Ο περίπατος του πρώτου κόμματος προδιαγράφεται ηλιόλουστος. Όμως στο τέλος της διαδρομής, τη νέα κυβέρνηση περιμένουν τα μεγάλα στοιχήματα του μέλλοντος. Θα πρέπει να δει το βάθος των πραγμάτων και να τολμήσει να σπάσει αυγά, να συγκρουστεί και να αλλάξει τις παθογένειες  Αλλιώς δεν θα φτιάξει την ομελέτα. Και όποιος νομίζει ότι θα έχει πολιτικό κόστος όποιος σκέπτεται και το αύριο και όχι μόνον το τώρα, είναι βαθιά γελασμένος. Ο κόσμος, η νέα γενιά, η σιωπηλή και απογοητευμένη πλειοψηφία ζει για την ημέρα που μια κυβέρνηση θα κάνει τις 5-10 μεταρρυθμίσεις που θα στείλουν την Ελλάδα χρόνια μπροστά. Ο κόσμος είναι ώριμος. Ας ωριμάσουν και οι πολιτικοί.

Ελλάδακόμματαεκλογέςεκλογές 2023μέλλονειδήσεις τώρααποτελέσματα εκλογών 2023