Απόψεις|13.03.2019 22:00

Η εγωπάθειά του αποτελεί το μυστικό της επτυχίας του Κριστιάνο

Ανδρέας Παπαλουκάς

Λένε, κι έτσι είναι, πως (και) το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Υπάρχουν, όμως, στιγμές, που μετατρέπεται σε… ατομικό. Οπως συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο Τορίνο, όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετέτρεψε τον επαναληπτικό με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης σε προσωπική υπόθεση. Σε one man show.

Και, βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Πορτογάλος σταρ συμπεριφέρθηκε κατά τον ίδιο τρόπο. Ητοι, να μετατρέπει και τη νέα του ομάδα στην ενός ανδρός αρχή. Και στη Γιουβέντους, λοιπόν, αποτελεί αρχή, μέση, τέλος. Εκείνος βαράει το νταούλι και χορεύουν οι αντίπαλοι. Οχι μόνον εκείνοι που τους έχει βάλει στο μάτι, αλλά όποιος βρεθείς στο διάβα του μπροστά στον στόχο της επίτευξης του στόχου του. Ουαί κι αλλοίμονο αν τολμήσει και τον προκαλέσει. Θα πάθει… Σιμεόνε.

Ο Αργεντινός προπονητής προκάλεσε. Τον Κριστιάνο, αλλά κυρίως την τύχη του και συνάμα και την τύχη της ομάδας του. Oταν κάνεις τέτοιες χειρονομίες, θα υποστείς και τις συνέπειες από τον σχεδόν μόνιμο τιμωρό της Ατλέτικο, καθώς όπου τη βρίσκει, της δίνει και καταλαβαίνει.

Ο Σιμεόνε, και ως ποδοσφαιριστής, πολύ περισσότερο ως προπονητής, δεν είναι από τα πιο ήσυχα παιδιά. Δεν είναι λίγες οι φορές που υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Αυτή τη φορά, βέβαια, έσφαλλε διπλά. Πρώτον, δεν υπολόγισε την οργή και τη φιλοδοξία του Ρονάλντο, και δεύτερον, υπερεκτίμησε τις δυνατότητες τις ομάδας του, καθώς θεώρησε ότι παίζοντας αντιποδόσφαιρο θα κρατούσε το υπέρ της Ατλέτικο 2-0 του πρώτου αγώνα.

Παίζοντας τέτοια μπάλα, δικαίως εκείνος και οι παίκτες του θα είναι θεατές του τελικού του Champions League, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στην έδρα τους. Και διόλου απίθανο να παρακολουθούν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη (νέα) παρέα του να διεκδικούν το τρόπαιο: Ο Ρονάλντο το 6ο (συνεπώς, αν το κατακτήσει, θα χρειαστεί και το άλλο του… χέρι για τους πανηγυρισμούς) και η Γιουβέντους το 3ο.

Ναι, ο Ρονάλντο είναι εγωπαθής, ενίοτε προκλητικός, αλλά αν σε μας δίνει τροφή για πικρόχολα σχόλια, για εκείνον αποτελεί το εφαλτήριο για νέες πτήσεις επιτυχιών και κατάκτησης τίτλων…

Ατλέτικο ΜαδρίτηςΚριστιάνο ΡονάλντοΓιουβέντους