Απόψεις|15.03.2019 14:34

ATM: Το άκρον άωτον της κλοπής

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Αυτό συνέβη ήδη στους Θρακοµακεδόνες και δεν εντυπωσίασε κανέναν. Το άκρον άωτον θα ήταν να κλαπεί ολόκληρο το αστυνοµικό τµήµα που βρίσκεται σε απόσταση πενήντα µέτρων από το ΑΤΜ. Να κλαπεί όπως το παλάτι του Αλαντίν, ολόκληρο, µαζί µε τον κοιµώµενο εντός του αστυφύλακα.

Το µόνο που σώζει την κατάσταση είναι ότι το αστυνοµικό τµήµα δεν περιέχει τίποτε που να αξίζει τον κόπο για να κλέψεις. Αλλιώς θα έλειπε από τη θέση του το πρωί, όσο κοντά και αν βρισκόταν στο αυτόµατο µηχάνηµα. ∆ιότι, όπως το αστυνοµικό τµήµα δεν µπορεί να προστατεύσει το ΑΤΜ, έτσι και το ΑΤΜ δεν µπορεί να προστατεύσει το αστυνοµικό τµήµα. Τα ΑΤΜ υπήρξαν η πανάκεια των τραπεζών, προκειµένου να απαλλαγούν από προσωπικό και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Αρχικώς η Ελλάδα πληµµύρισε µε ΑΤΜ γεµάτα χρήµατα. Στη συνέχεια έµειναν τα ΑΤΜ αλλά χωρίς τα χρήµατα. Τώρα ούτε τα ΑΤΜ απέµειναν, διότι τα ανατίναξαν οι κλέφτες. Ηδη στους Θρακοµακεδόνες δεν υπάρχει πλέον αυτόµατο µηχάνηµα και οι κάτοικοι θα πρέπει να κρύβουν τα διαθέσιµά τους κάτω από τα στρώµατα. Υπάρχει βέβαια το πλεονέκτηµα ότι έτσι δεν θα χρειάζεται να θυµούνται κωδικό.

Θα µου πείτε, κι αν στο αστυνοµικό τµήµα αντί για ένας αστυφύλακας κοιµούνταν δύο, τι διαφορά θα είχε; Καµία. Μόνο αν περιπολούσαν ένοπλοι αστυνοµικοί, εξουσιοδοτηµένοι να ανοίξουν πυρ εναντίον όποιου έκανε την απόπειρα να ανατινάξει το γειτονικό ΑΤΜ, θα υπήρχε κάποια διαφορά. Σε αυτήν την περίπτωση, κανείς λογικός κλέφτης δεν θα πλησίαζε το συγκεκριµένο ΑΤΜ. Θα αναζητούσε κανένα άλλο µακρινότερο, που να µη φαίνεται από το αστυνοµικό τµήµα. Θα έβρισκε όµως, ή τζάµπα θα έψαχνε ο άνθρωπος, διότι οι συνάδελφοί του θα τα είχαν ανατινάξει όλα;

Οπότε, σε αυτήν την περίπτωση, αδίκως θα προσλαµβάναµε τόσους αστυνοµικούς και θα αλλάζαµε τη νοµοθεσία ώστε να µπορούν να κάνουν χρήση του όπλου τους χωρίς να τους τραβολογούν είκοσι χρόνια στα δικαστήρια. Αφήστε τις διαµαρτυρίες των νεολαιών εναντίον των «µπάτσων δολοφόνων». Κι όλα αυτά για ένα ΑΤΜ, που µπορεί να ήταν και άδειο. ∆εν πάει στον κόρακα, το ευλογηµένο!

ληστές ΑΤΜATM