Απόψεις|18.03.2019 18:33

Κόψτε τον βήχα στους ψευτονταήδες των γηπέδων

Ανδρέας Παπαλουκάς

Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι χούλιγκαν αποφασίζουν και όλοι οι άλλοι σαν μαριονέτες κινούνται στις επιθυμίες των κάθε λογής αλητήριων. Ε, ναι, λοιπόν. Μπορούμε να πούμε «αιωνίων η μνήμη». Ναι, «αιωνίων η μνήμη», αν θέλετε και «αιωνία η μνήμη», καθώς μετά τα τελευταία γεγονότα δεν καταστρέφονται μόνον ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός και ο μπασκετικός Ολυμπιακός, αλλά τα δύο δημοφιλέστερα αθλήματα στη χώρα.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αυτοί οι λίγοι οι αλητήριοι, αποβράσματα της κοινωνίας, ασκούν εξουσία στον ελληνικό αθλητισμό. Εκείνοι οι ψευτονταήδες, οι οποίοι κρυμμένοι πίσω από τις κουκούλες τους καταστρέφουν ό,τι βρεθεί στο διάβα τους, απειλούν ή και τελειώνουν ανθρώπινες ζωές, ενώ λαμβάνουν, στην πραγματικότητα, όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι, θαρρώ, εκείνοι οι οποίοι έχουν δηλητηριάσει το μυαλό των Αγγελοπουλαίων και τους έχουν οδηγήσει στην απόφαση της αποχώρησης της ομάδας από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, κατηγορώντας Ελληνες διαιτητές για κατά συρροήν «εγκλήματα» σε βάρος της ομάδας τους. Τα αφεντικά, εν προκειμένω, γίνονται εντολοδόχοι της οπαδικής μάζας, τους οποίους καθοδηγούν, τους δίνουν τις κατευθυντήριες οδηγίες.

Επίσης, μπαχαλάκηδες είναι εκείνοι που αποφάσισαν να αποτελειώσουν τον Παναθηναϊκό. Γιατί, ναι, δεν έκαναν ζημιά στον Γιάννη Αλαφούζο και τους συν αυτώ, αλλά στην ομάδα. Και να θέλεις να πεις στην ομάδα τους, πώς να το υποστηρίξεις; Πόσο «καμένος» μπορεί να είναι κάποιος ώστε να θεωρεί ότι με τέτοιες πράξεις βίας ζημιώνει τον (άφαντο, είναι αλήθεια) Γιάννη Αλαφούζο, τον (επικηρυγμένο, είναι η αλήθεια) μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και όχι την ομάδα του Γιώργου Δώνη; Ναι, ο Αλαφούζος υπέπεσε στο κολοσσιαίο λάθος να συνεργαστεί με τον «διάβολο», δηλαδή με τον «αιώνιο» αντίπαλο, τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη, παρά το γεγονός ότι ήταν εκείνος που είχε ξεκινήσει την προσπάθεια κατακρήμνισης της «παράγκας». Σφάλμα σαφώς ασυγχώρητο, αλλά, διάολε, η ομάδα τι φταίει;

Είναι οι ίδιοι που πριν από περίπου δέκα μέρες επιτέθηκαν σε γυναικόπαιδα και ΑμεΑ που είχαν πάει σε αγώνα γυναικείου πόλο, προκειμένου να πάρουν το αίμα τους πίσω για την ανοίκεια επίθεση που είχε δεχθεί νωρίτερα δική τους οπαδός.

Ο κύκλος του αίματος και της βίας δεν πρόκειται να κλείσει, όσο αυτοί οι λίγοι οι κουκουλοφόροι, καθάρματα της κοινωνίας, παραμένουν ατιμώρητοι.

Ναι, ναι, ξέρω, έγιναν συλλήψεις (και) το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Μόνον που το αδίκημα δεν είναι ιδιώνυμο, συνεπώς δεν πάνε κατευθείαν μέσα. Βάσει του νέου αθλητικού νόμου απλώς υπόκεινται στην υποχρέωση να δίνουν το «παρών» στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα τις ημέρες των αγώνων των ομάδων τους. Το «φρέσκο» θα το βιώσουν μόνον στην περίπτωση που παραβούν τον νόμο και δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στο Α.Τ.

Η λύση υπάρχουν και την ξέρουν άπαντες: Τέρμα στην ατιμωρησία. Διότι όσο αυτή θα υπάρχει, τόσο η βία θα δείχνει όλο και περισσότερο το άγριο πρόσωπό της…

χούλιγκανΟλυμπιακόςΓιάννης ΑλαφούζοςΠαναθηναϊκός