Απόψεις|06.09.2023 15:47

Μπροστά για μια Αττική με κοινωνικό πρόσημο, πράσινη και ψηφιακή

Κωνσταντίνος Ζώμπος

Το όραμα μας για την Αττική είναι εφάμιλλο με τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει και τις υψηλές προδιαγραφές που πληροί.

Θέλουμε μια Αττική, η οποία θα αξιοποιεί τον τεράστιο φυσικό πλούτο και την μοναδική ποικιλομορφία της. Άλλωστε η Αττική αποτελεί -ως η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας- τον ιδανικό πόλο προσέλκυσης επενδύσεων γεγονός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας το εισόδημα των πολιτών της.

Θέλουμε, όμως, ταυτόχρονα και μια Αττική η οποία θα έχει κοινωνικό πρόσημο. Με ανθρωπιά και αλληλεγγύη ώστε κανείς συνάνθρωπός μας να μην μείνει πίσω και να μην περισσεύει. Με δράσεις ενίσχυσης της κοινωνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Με πρωτοβουλίες συνεισφοράς στις επιβαρυμένες και περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες.

Και, βέβαια, μια Αττική η οποία θα είναι πιο ισχυρή, πιο ασφαλής, με έμφαση στην πολιτική προστασία και στα ζητήματα της αστυνόμευσης. Για να είναι αισθάνονται όλοι οι πολίτες της, ασχέτως του πού κατοικούν, ασφαλείς στις γειτονιές τους.

Για να πάμε μπροστά και να μην γυρίσουμε πίσω θέλουμε η Αττική να είναι πράσινη. Με σεβασμό στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος και με νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων. Με νέα πάρκα κυκλικής οικονομίας και προώθηση σύγχρονων μορφών ανακύκλωσης.

Και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να υλοποιήσουμε το σχέδιο που έχουμε εκπονήσει. Με σκοπό την γρήγορη και στοχευμένη μετάβαση σε ένα νέο, πράσινο, ανθεκτικό, κοινωνικά υπεύθυνο και βιώσιμο μοντέλο οικονομίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά και η μεγάλη “βεντάλια” των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, τα οποία βρίσκονται στην διάθεσή μας.

Το όραμά μας για την Αττική είναι η εφαρμογή ιδεών, δράσεων και πράξεων με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη. Αρωγός στην εφαρμογή τους θα πρέπει να σταθεί η Περιφέρεια της Αττικής η οποία, βεβαίως θα μεριμνήσει για την έγκαιρη αντιμετώπιση της πραγματικότητας και την εξεύρεση άμεσων λύσεων. Μεγάλο μέρος του σχεδίου μας για την Αττική καταλαμβάνει και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών της. Με επίκεντρο τον πολίτη και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του. Για να σταθούμε συνοδοιπόροι της εθνικής προσπάθειας που καταλαμβάνει η κυβέρνηση με την ψηφιακή μετάβαση της χώρας.

ειδήσεις τώρααυτοδιοικητικές εκλογέςΑττική