Απόψεις|20.09.2023 15:31

Νέοι και πολιτική

Κωνσταντίνος Γκουρλιάς

Στη σημερινή εποχή, πολλοί είναι πρόθυμοι να δώσουν μια ευκαιρία σε νέα πρόσωπα, ανθρώπους που φέρνουν φρέσκες ιδέες και τη διάθεση να αλλάξουν την κοινωνία προς το καλύτερο. Αυτό ισχύει και στην πολιτική σφαίρα, όπου ο ρόλος των νεαρών δημοτικών συμβούλων είναι κρίσιμος για την ανάπτυξη κάθε πόλης.

Είναι σημαντικό για έναν ψηφοφόρο να εξετάσει την επαγγελματική εμπειρία του υποψηφίου. Να εξετάσει αν έχει αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια για να εκπαιδευτεί στον τομέα εργασίας του, αν πριν απ'όλα έχει ένα εργασιακό αντικείμενο. Αν κατέχει μεταπτυχιακά διπλώματα στο αντικείμενο. Αν η εκπαίδευση αυτή τον έχει εξοπλίσει με τη γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της δημοτικής πολιτικής. Αν είναι παράδειγμα νοοτροπίας με ζήλο για την επίτευξη των στόχων του, ή το αντίθετο.

Επιπλέον, η κοινωνική ζωή και η καθημερινή επαφή με κόσμο είναι εκ των ών ουκ άνευ. Διδάσκει την αξία της ανοιχτής συζήτησης και του διαλόγου.

Η συμμετοχή σε κοινωνικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες, οδηγούν ένα νέο που φιλοδοξεί να πολιτευθεί, να αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις απόψεις των συμπολιτών του.

Εν τέλει, προβλέπει να καθοδηγείται από τη φιλοδοξία και το πάθος για πρόοδο και αλλαγή. Να ξεκινά να διαγράφει το δικό του μονοπάτι στα κοινά, να είναι αποφασισμένος να εργαστεί για μια πιο δίκαιη, βιώσιμη και δυναμική πόλη. Η επιμονή, η αποτελεσματικότητα και η εργατικότητα είναι προτερήματα που διακρίνουν έναν ικανό δημοτικό σύμβουλο.

Η επιμονή τον ωθεί να δουλεύει σκληρά για τους πολίτες, ακόμη και μπροστά σε δυσκολίες. Η αποτελεσματικότητα τον βοηθά να επιτυγχάνει τους στόχους που θέτει.

Η εργατικότητα τον κρατά προσηλωμένο στο έργο που πρέπει να γίνει.

Επομένως, αξίζει να δοθεί η ευκαιρία σε έναν νέο που φιλοδοξεί να γίνει δημοτικός σύμβουλος, εφόσον συνδυάζει την επαγγελματική εμπειρία, την εκπαίδευση, την κοινωνική δραστηριότητα, την επιμονή, την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητα.

ειδήσεις τώρανέοιπολιτικήεκλογές