Απόψεις|24.09.2023 07:50

Η Αυτοδιοίκηση μέσα από τους νέους

Θωμάς Σεβαστιάδης

Ο κάθε ένας από εμάς από την ώρα που γεννιέται σχετίζεται με τους Δήμους, αρκεί να σκεφτεί κανείς την δήλωση γέννησης στα Δημοτολόγια. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ολοένα αυξανόμενη και ελπιδοφόρα συμμετοχή νέων συμπολιτών, στους δύο βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Όλο και περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια και Όργανα Διοίκησης στις Περιφέρειες απαρτίζονται από νέους ανθρώπους.

Οι σημερινοί νέοι με τις ακαδημαϊκές, επαγγελματικές και εργασιακές τους περγαμηνές, οφείλουν να έχουν συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών για τη διαμόρφωση των πόλεων και των χωριών του 2030. Αποτελεί μονόδρομο!

Επιστήμονες, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες που τόλμησαν να κάνουν το βήμα στον εργασιακό τους χώρο, άνθρωποι που έζησαν στην Ευρώπη και έχουν συλλέξει μοναδικές εμπειρίες από τις έξυπνες πόλεις, οφείλουν με το ανεξάντλητο μεράκι τους να συμβάλλουν στην αναγέννηση της κάθε τοπικής κοινωνίας. Η αλλαγή νοοτροπίας και όχι απαραίτητα ο ηλικιακός αριθμός που αναγράφεται στην ταυτότητα, είναι το κλειδί που μπορεί να οδηγήσει στη λεωφόρο της προόδου. Μέλη Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων που θα σχεδιάζουν, θα διεκδικούν, θα υλοποιούν και θα παραδίδουν.

Στην πρωτόγνωρα ευνοϊκή συγκυρία με πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης για πάσης φύσεως έργα , οι καινούργιοι αιρετοί με την εργατικότητά τους μπορούν σκληρά και μεθοδικά να μην αφήσουν καμία πρόσκληση , μελέτη και πρόταση χαμένη. Οι εμπειρότεροι αυτοδιοικητικά, με το νέο κύμα μπορούν να δημιουργήσουν το κράμα της επιτυχίας σε κάθε τόπο με μεράκι και προσήλωση στην πρόοδο.

νέοιαυτοδιοικητικές εκλογέςειδήσεις τώρα