Απόψεις|04.10.2023 14:28

Παλεύουμε και νικάμε μαζί, με τα κόκκινα γαρίφαλα του αγώνα και της ελπίδας!

Γιάννης Πρωτούλης

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι άλλη μια κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Μέσα στους τρεις μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τις βουλευτικές εκλογές, ο λαός μας ήρθε ξανά αντιμέτωπος με τα εφιαλτικά αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων σε βάρος των αναγκών των πολλών, και μέτρησε νέες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε περιουσίες που χάθηκαν μέσα στις λάσπες και τις φλόγες.

Αυτή είναι η πολιτική των κατευθύνσεων της ΕΕ, της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των ματωμένων πλεονασμάτων, που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και έχουν υπηρετήσει όλα τα συστημικά κόμματα που βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Μάλιστα η κυβέρνηση, στις αρχές της βδομάδας, κατέθεσε το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, που μαρτυράει την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμοσει τους επόμενους μήνες.

Τι προβλέπει; Καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις την ώρα που ο πληθωρισμός λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, νέα άγρια φορομπηξία σε βάρος των εργαζομένων και των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, όσων δηλαδή όλα αυτα τα χρόνια πληρώνουν πάνω από το 95% των κρατικών φορολογικών εσόδων, και βέβαια από την άλλη μεριά, φοροαπαλλαγες και ζεστό χρήμα να κατευθύνεται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τι δεν προβλέπει; Την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους για έργα υποδομής, για την αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική προστασία, για την στελέχωση κρίσιμων υπηρεσιων με εργαζόμενους που θα έχουν σταθερή εργασία και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, μαζί με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές και αφήνουν τον λαό εκτεθειμένο και απροστάτευτο, ενώ ταΐζουν με ζεστό χρήμα μέσω των εργολαβιών τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Έχουν φτάσει μάλιστα στο σημείο, στο όνομα της ανταποδοτικότητας, να απορρίπτουν ως “μη επιλέξιμο” κάθε έργο που δεν υπόσχεται κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν θα πληρωθεί διπλά και τριπλά από την τσέπη μας!

Όσο και να θέλει η κυβέρνηση και τα άλλα συστημικά κόμματα να αλλοιώσουν τα πραγματικά κριτήρια ψήφου, λέγοντας ότι ψηφίζουμε «αυτοδιοικητικά», «ανεξάρτητα», γνωρίζουμε καλά ότι το βράδυ των εκλογών όλοι θα κάνουν λογαριασμο.

Οι εργαζόμενος λαός, οι νέες και οι νέοι, να κάνουμε τον δικό μας και να βγούμε περισσότεροι!

Να μετρηθούν και να βγούν λιγότεροι «οι άνθρωποι που συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις», όπως λέει ο Μητσοτάκης, που επιδιώκει να βαφτεί ο χάρτης μπλε, να βγουν λιγότεροι οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μας μαυρίζουν τη ζωή.

Τώρα υπάρχουν ακόμα περισσότερες αποδείξεις για τον αδιέξοδο δρόμο του «ρεαλισμού» του συμβιβασμού με τη βαρβαρότητα, των αποτελεσμάτων του, με τον πολιτικό εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις και προτάσεις, που τον κατάντησε από σπόνσορα της ΝΔ σε αντιγραφέα της. Όσοι νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, δε μπορεί να τους αφορά η σκυταλοδρομία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, για νέες απογοητεύσεις. Εχουμε πλέον δοκιμάσει όλες τις εκδοχές διαχείρισης αυτού του σάπιου και βάρβάρου εκμεταλλευτικού συστήματος. Αποδείχτηκε ότι σωτήρες δεν υπάρχουν, ούτε λύσεις με αλισβερίσια «κορυφών» και «παραγόντων» σε κλειστά γραφεία, ότι τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής.

Είναι στο χέρι μας να στείλουμε παντού στον δεύτερο γύρο των εκλογών τη Λαϊκή Συσπείρωση, για να αναμετρηθούν οι δύο διαφορετικές πολιτικές που συγκρούονται καθημερινά και όχι όλοι αυτοί που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και γι’ αυτό αλλάζουν με άνεση διαρκώς παρατάξεις και κόμματα, με τα αλισβερίσια και τις μεταγραφές στους δήμους και τις περιφέρειες να δίνουν και να παίρνουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη αυτών των εκλογών στην Αττική, σε όλη τη χώρα! Την Κυριακή έχουμε λοιπόν μία επιλογή, ψηφίζουμε παντού Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, με το κόκκινο γαρίφαλο της ελπίδας και του αγώνα!

περιφερειακές εκλογέςΓιώργος Ιωακειμίδηςαυτοδιοικητικές εκλογέςΓιάννης ΣγουρόςΔημοτικές εκλογέςειδήσεις τώραΚΚΕΓιάννης Πρωτούλης