Απόψεις|16.12.2023 13:03

Νεστορίδης - Λουκανίδης: Μια ιστορία για τους δύο Δραμινούς μύθους

Νίκος Μάλλιαρης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Τον Σεπτέμβρη του 2014, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του κοινωνικού Ιατρείου -Φαρμακείου Δράμας, μαζί με τους Δραμινούς Κώστα Νεστορίδη και Νεοτάκη Λουκανίδη ανεβήκαμε στην Δράμα, να συμμετάσχουμε στον αγώνα των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών και την οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου.

Στους δρόμους της Δράμας, που πέρναγαν οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της εποχής 1950-1960 γίνονταν πανηγύρι.

Γέροι και νέοι διαβάτες σταματούσαν και τους χαιρετούσαν, τους φιλούσαν, αντάλλασαν λίγες κουβέντες μαζί τους,τους αγκάλιαζαν και τέλος ζητούσαν φωτογραφία μαζί τους.

Από τα καφενεία έβγαιναν άνθρωποι να τους σφίξουν το χέρι, παράτόντας την πρέφα και το τάβλι που έπαιζαν. Οι Νεστορίδης και Λουκανίδης συγκινημένοι και πρόσχαροί ανταποκρίνονταν στην αγάπη του κόσμου.

Μέσα στο γήπεδο συναντήθηκαν με τον συντοπίτη τους και κορυφαίο φορ του ΠΑΟΚ, Κουΐρουκιδη και αγκαλιάστηκαν και τα έλεγαν σαν μικρά παιδιά.

Φόρεσαν τα κοντά παντελονάκια και έπαιξαν για λίγο μπάλα πάνω στο γρασίδι.

Μετά τον αγώνα χόρεψαν τοπικούς χώρους με τα τοπικά συγκροτήματα που φορούσαν τις τοπικές ενδοιμασιές τους.

Όταν επιστρέφαμε στην Αθήνα με το τραίνο που προτιμούσαν οι Μύθοι του ποδοσφαίρου μας, οι συνταξιδιώτες τους χαιρετούσαν και ζητούσαν αυτόγραφα, κάνοντας ουρά στον διάδρομο του βαγονιού που ήταν οι θέσεις τους.

Ένας Ιερέας που κάθονταν στο βάθος του βαγονιού δεν είχε καταλάβει τη γινότανε και μου ζήτησε να τον πληροφοριών.

Μόλις άκουσε τα ονόματα Νεστορίδης, Λουκανιδης, σηκώνεται και μου λέει θέλω και γω να τους γνωρίσω και να πάρω την φωτογραφία τους να την κάνω εικόνα και να προσεύχομαι κάθε μέρα για την υγεία τους.

(κείμενο και φωτογραφίες από το αρχείο του Νίκου Μάλλιαρη)

Δράμαειδήσεις τώραποδοσφαιριστές