Απόψεις|29.12.2023 14:00

Ο Νετανιάχου ως ο σύγχρονος Ηρώδης - «Καλύτερα να είσαι γουρούνι του Ηρώδη, παρά γιος του»

Κωνσταντίνα Γογγάκη

Η 29η Δεκεμβρίου γιορτάζεται στο χριστιανικό ημερολόγιο ως ημέρα Μνήμης των Αγίων 14.000 Νηπίων των υπό Ηρώδου αναιρεθέντων: «Ο Hρώδης έστειλε τους στρατιώτας του και εφόνευσαν όλα τα παιδία τα ευρισκόμενα εις την Bηθλεέμ, όσα δηλαδή ήτον κάτω από τους δύω χρόνους. Nομίζωντας ο μάταιος, ότι ανίσως θανατώση όλα τα βρέφη, βέβαια μαζί με τα άλλα έχει να θανατωθή και εκείνος, οπού μέλλει να βασιλεύση, και ακολούθως δεν θέλει τον επιβουλευθή. Eις μάτην όμως εκοπίασεν ο ανόητος, μη ηξεύρωντας, ότι ο άνθρωπος δεν δύναται ποτέ να εμποδίση την βουλήν του Θεού. Όθεν, εις μεν τα νήπια, επροξένησε Bασιλείαν Oυρανών. Eις δε τον εαυτόν του, επροξένησεν ο άθλιος την αιώνιον κόλασιν»1.

»Σημείωση 1. Την βρεφοκτονίαν ταύτην αναφέρει έως και αυτός ο εξωτερικός Mακρόβιος (βιβλ. β΄, κεφ. δ΄ των Xρονικών) όστις έζη επί Θεοδοσίου του Mεγάλου, ήτοι εν έτει τμη΄ [348]. Λέγει γαρ ότι ο Hρώδης μεταξύ των πολλών άλλων εφόνευσε και τον υιόν του Aντίπατρον. Όθεν είπεν εκείνο το αστείον· «Kρείσσον Hρώδου ύα είναι, ή υία», ήτοι κάλλιον να ήναι τινάς χοίρος του Hρώδου, πάρεξ υιός του. Διατί αυτός τον μεν υιόν του, εθανάτωσε. Tον δε χοίρον δεν ήθελε θανατώση διά να τον φάγη, ως φύλαξ του Mωσαϊκού νόμου, του εμποδίζοντος από τους Iουδαίους τα χοίρεια κρέατα».

Η αισχρή και ανελέητη βρεφοκτονία του Ηρώδη έχει βρει σήμερα την πλήρη εφαρμογή της από τον σύγχρονο αντιγραφέα του, τον Νετανιάχου. Ο οποίος αχόρταγα, με μειδιάματα, με δήθεν ηγετικό ύφος, θερίζει μήνες τώρα νεογέννητα, μωρά, παιδάκια, εφήβους και τους ανήλικους νέους της Παλαιστίνης. Θέλει να εξολοθρεύσει κάθε επόμενη γενιά της Παλαιστίνης. Να σταματήσει την ύπαρξή τους εκεί. Να τους αφανίσει από προσώπου γης. Να σβήσει κάθε ίχνος τους.

Υπάρχει όμως μια αντίφαση σε όλη αυτή τη θηριωδία. Η αντίφαση είναι ότι ο Παλαιστίνιος δεν είναι ο κατακτητής, αλλά είναι ο κατεχόμενος. Ο κατακτητής είναι το Ισραήλ! Γιατί δεν μιλάει κανείς; Φοβούμενες η γερασμένη Δύση κι η συμβιβασμένη και συμφεροντολόγα Αμερική την αμείλικτη πολεμική μηχανή του αδυσώπητου Ισραήλ, σιωπούν και υποκρίνονται, αντί να δείξουν πυγμή και να επιβάλλουν κυρώσεις; Πώς μπορεί κανείς να γιορτάζει στις χριστουγεννιάτικες επιδερμικές φιέστες, όταν εκεί, με την ανοχή του καθένα μας, συντελείται τέτοια ομαδική σφαγή;

Το Ισραήλ πλησιάζει, πλέον, το ρεκόρ του Ηρώδη. Μπορεί να πανηγυρίζει για το ανεξέλεγκτο και ακραιφνές μίσος του. Ποτέ κανείς άλλος δεν εξόντωσε με τόση μανία τους - αδύναμους - αντιπάλους του. Και ποτέ κανείς άλλος δεν ταυτίστηκε, όσο το Ισραήλ, σε τέτοιο απόλυτο βαθμό με τον (ναζί) βασανιστή του.

Οι φριχτές σκηνές που, παρά την προπαγάνδα του Ισραήλ, την λογοκρισία που ασκείται και την παραποίηση της αλήθειας, εμφανίζονται στα μάτια μας σήμερα από τη γενοκτονία της Παλαιστίνης, αποτελούν ντροπή. Ντροπή για τον πολιτισμό μας. Και για το δήθεν προηγμένο επίπεδό του.

Μπένιαμιν ΝετανιάχουΗρώδηςΧαμάςΠόλεμος στο ΙσραήλΙσραήλΠαλαιστίνηειδήσεις τώρα