Απόψεις|05.02.2024 07:55

Αλέξης Κούγιας: Ο ίδιος άνθρωπος που με γοήτευσε, ο ίδιος άνθρωπος μ’ απογοήτευσε!

Νίκος Τζιανίδης

Όχι, το θέμα μας δεν είναι ο «Άλλος Άνθρωπος», είναι ο «ίδιος άνθρωπος», που γνωρίζουμε χρόονια τώρα και που δεν έγινε «άλλος» με τις καταιγίδες των καιρών και με της πείρας τα δρολάπια στους ώμους του: ο Αλέξης Κούγιας! Είναι αυτός, ο «ίδιος άνθρωπος» που μας αρέσει να μισούμε και που η Δικαιοσύνη δίχως αυτόν θα ήταν βιολί δίχως δοξάρι! 

Τελευταία βαρυσήμαντη δήλωσή του επιφανούς ποινικολόγου: «Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί, θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου»! Μην φοβάστε, έτσι τα λέει.

Όσο υπάρχουν Δικαστήρια θα υπάρχει και Κούγιας· όσο υπάρχουν Πρωϊνάδικα, ο Κούγιας θα σπιρουνίζει υστερίες και θα προσφέρει αφιονισμένες δηλώσεις, κι όσο θα ξεπετάγονται στην Ελλάδα κατηγορούμενοι (φονιάδες, καταχραστές, βιαστές...), ο Αλέξης Κούγιας θα τους υπερασπίζεται κι όσο θύματα θ' αναζητούν το δίκιο τους, ο Κούγιας θα το ψάχνει μέχρι να αφήσει τη στερνή του ανάσα. Γιατί «Κούγιας» δεν είναι απλά ένα ονοματεπώνυμο με ιστορία στην δικηγορία (και το lifestyle), «Κούγιας» είναι ένα φαινόμενο στην ιστορία της δικηγορίας!

Ο Αλέξης Κούγιας είναι εκείνος που είπε το 2012: «Αυτό το παχύσαρκο παιδάκι, που δεν ξέρω πώς έκανε χρήματα και πώς του επετράπη από την ΕΕΑ να πάρει τον Ολυμπιακό, που νομίζει ότι μπορεί να μεταφέρει στο ποδόσφαιρο, ό,τι κάνει στην καθημερινότητα του». Με το «παχύσαρκο παιδάκι» εννοούσε τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτά παλιά, γιατί σήμερα ο Αλέξης Κούγιας είναι νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού του κυρίου Βαγγέλη Μαρινάκη και εκπρόσωπος των «ερυθρόλευκων» στο συμβούλιο της Super League με την ιδιότητα του αντιπροέδρου! Έπεα πτερόεντα…

Χθες κατά του τάδε, σήμερα υπέρ του δείνα, αύριο ποιος ξέρει ποιον άνεμο θ' ακολουθήσει το θυμικό του . Κι η ορμή της νιότης έδειχνε πως γι' άλλα, πιο μεγάλα, ήταν ικανός, πως γι' άλλα πιο σπουδαία είχε φτιαχτεί κι' όχι για τον Πρωινών την πολλή και ομιχλώδη συνάφεια... Και ο εξέχων ποινικολόγος πολλές φορές μοιάζει με χθαμαλό δικηγορίσκο, όταν η οργή και ο θυμός του σκοτεινιάζουν τον νου και εκστομίζει υποσχέσεις που είναι σχεδών βέβαιο πως δεν θα τηρήσει. Άκου «θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου»...    

Ο «Άλλος Άνθρωπος» μπορεί και να ήταν άλλος από αυτός που έδειχνε, ο Αλέξης Κούγιας όμως σταθερός: ο ίδιος άνθρωπος…
Πώς το τραγουδούσε ο Ζα-Με; Ο Ζαφείρης ο Μελλάς τέλος πάντων; «Ο ίδιος άνθρωπος που με γοήτεψε Ο ίδιος άνθρωπος μ’ απογοήτεψε»… Καλή μας νύχτα και μην φοβάστε: Κούγιας και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων… Αμήν!

Αλέξης ΚούγιαςΔικαιοσύνηδικηγόροςειδήσεις τώραΡούλα Πισπιρίγκου