Απόψεις|04.03.2024 07:19

Τέμπη - Τέμπο

Χαρίτων Σαρλ Χιντήρογλου

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το έγκλημα στα Τέμπη δείχνει και το τέμπο που πρέπει να ακολουθούν οι δυνάμεις της προόδου και της βιωσιμότητας των κοινωνιών. Επιτέλους πρέπει να γίνει πίστη πως τίποτε δεν έχει σημασία εάν δεν έχει αντίκρισμα στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Τίποτε δεν πρόκειται να επιβιώσει εάν δεν αντικαταστήσουμε τα κακώς κείμενα των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών δομών με συμπεριφορές συνύπαρξης και με όρους συμβίωσης και ωφελιμισμού.  

Δυστυχώς, ο κατακερματισμός των οικοσυστημάτων εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας με συνέπεια την τεράστια απώλεια της βιοποικιλότητας, δηλαδή του πλούτου της ζωής, είναι αντανάκλαση του κατακερματισμού της ανθρώπινης υπόστασης και των συλλογικών ενεργειών για ένα καλύτερο αύριο. Ξεχασμένα τα οράματα που ενέπνεαν ενότητα, κοινωνική συνοχή και δύναμη. Η αλλοτριωμένη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας οδηγεί όλους όσους βρίσκονται σε καρέκλες σχεδιασμού για το μέλλον του τόπου, του κόσμου, σε μονοπάτια σκιών.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ ή ΑΙ) καραδοκεί και αυτοί αυταρέσκονται. Από την άλλη κάποιοι που θεωρούν τον εαυτό τους ως σανίδα σωτηρίας της κοινωνικής συνείδησης και αμείβονται από το υστέρημα του λαού μιλούν ανούσια για να μιλούν μόνο ή βερμπαλίζουν. Φιλοσοφούν χωρίς κανένα αποτέλεσμα και καμία προοπτική. Πωλούν αφηγήματα και όνειρα χωρίς αντίκρισμα. Στα δύσκολα πετούν και τις γνωστές ατάκες «το σύστημα για να αλλάξει χρειάζονται διαρκείς αγώνες» και άλλα συναφή. Δεν πάει έτσι όμως κυρίες και κύριοι. Οι εποχές του περίμενε βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Ο κόσμος θέλει να δει αποτελέσματα. Βλέπετε, οι ταχύτητες των σύγχρονων κοινωνιών δεν τους αφήνουν περιθώρια περισυλλογής, όπως εσάς που βρίσκεστε στα ανάκλιντρα. Και αν δεν δει αποτελέσματα θα στραφεί αλλού. Και το αλλού δεν είναι απαραίτητα χρωματισμένο. Ανεξαρτήτου χρώματος, όμως, μπορεί να έχει τόσο δυσάρεστες συνέπειες όσο δεν μπορείτε καν να φαντασθείτε. Ρωτείστε και την ΑΙ. Συνειδητοποιήστε πως αν δεν μπορείτε να υπηρετήσετε την κοινωνία, τότε να παρατεθείτε. Δώστε ανάσα σε νέες γενιές να αναλάβουν την καθοδήγηση με όρους προσαρμογής προς τα ζητούμενα της κοινωνίας. Με διαρκεί αξιολόγηση των επιλογών, χωρίς φραγμούς αλλά με ευελιξία στις ενέργειες προς όφελος της κοινωνικής ύπαρξης και συνείδησης. Στο σημείο αυτό η θεωρία «Δια δοκιμής και πλάνης» τα λέει όλα. Τα εργαλεία υπάρχουν. Απλά πρέπει να μάθετε να τα χρησιμοποιείτε κατάλληλα και με σύνεση.  

Ο λαός εκφράζεται άμεσα και θετικά για κάθε δικαίωσή του. Οι 57 χαροκαμένοι γονείς αφύπνισαν περισσότερους από 1.000.000 πολίτες για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας. Το σύνολο της κοινωνίας τους συμπαραστέκεται συνειδητά.  

σιδηροδρομικό δυστύχηματεχνητή νοημοσύνηβουλευτική ασυλίαψήφισμαειδήσεις τώραΤέμπη