Απόψεις|06.04.2019 14:47

Μιλάς για σεβασμό - εσύ - κύριε Ψινάκη; Ε, όχι, δεν γίνεται!

Νίκος Τζιανίδης

Ο «ύπατος αρμοστής» της Ανατολικής Αττικής, λοιπόν, που δεν σεβάστηκε το αξίωμά του, τις υποσχέσεις του, τους δημότες του, τον εαυτό του τον ίδιο, και κυρίως τους 100 νεκρούς του δήμου του, στο μανιφέστο με το οποίο ανακοίνωνε προκλητικά κι ανερυθρίαστα τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές, έκανε λόγο, σε υπερθετικό βαθμό, για σεβασμό!

Ποιος; Ο Ηλίας Ψινάκης!

«Θα σέβεστε», μας προέτρεψε ο άνθρωπος, που μετέτρεψε την έννοια του σεβασμού σε ποδόμακτρο! Η φονική πυρκαγιά του σκληρού Ιούλη τελικά όχι μόνο δεν έκαψε το σπίτι του αλαζόνα δημάρχου, αλλά δεν άγγιξε καν το «εγώ» του.

Και απροκάλυπτα, όπως το συνηθίζει, μας ενημέρωσε  ότι θα πάρουν «τον μπούλο» όλοι αυτοί, των οποίων τα χαρακτηριστικά, μάλλον, μόνος αυτός συγκεντρώνει…

Αξιότιμε κύριε Ψινάκη, οι εμπριμέ πασμίνες και τα καλοσιδερωμένα ποσέτ, δεν αντανακλούν κυρίους, οι πράξεις και οι κουβέντες τους, τους «δείχνουν»!

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, ο ανδρισμός είναι μια ευρεία έννοια που δεν έχει να κάνει με τις ερωτικές επιλογές και τις πράξεις κάποιου πίσω από κλειδωμένες κρεβατοκάμαρες, κυρίως αφορά συμπεριφορές και αντιδράσεις.

Και οι συμπεριφορές και οι αντιδράσεις σας, κύριε δήμαρχε, δεν συνέπλευσαν ουδέποτε με την ευρεία έννοια του «ανδρισμού»…

Όταν σε ψηφίσαμε, κύριε Ψινάκη, γνωρίζαμε ότι δεν επιλέγουμε έναν «άγιο»· άλλωστε στο ζωικό βασίλειο της πολιτικής δεν υπάρχουν άγιοι, μονάχα φαγητό υπάρχει!

Σε ψηφίσαμε γιατί -όπως δήλωνες- ευαγγελιζόσουν την κάθαρση.

«Θα τους κλείσω όλους φυλακή», φώναζες στα δημοτικά συμβούλια! Ουδείς φυλακίστηκε ή έστω παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη από αυτούς που «κλέφτες» χαρακτηρίζατε και «κουκλίτσες» αποκαλούσατε.

«Θα κάνω τη Νέα Μάκρη Σεν Τροπέ», κομπάζατε και ουδέν έργο πνοής φέρει την υπογραφή σας. Αντίθετα, ο δήμος Μαραθώνα πνίγεται από τα σκουπίδια και την αποφορά μιας σάπιας πενταετίας.

Και τώρα τι;

Απαιτείτε ξανά την ψήφο μας;

Κύριε Ψινάκη, δεν μας συνταράσουν πια οι υπερβολές σας, μας συνταράσει η υπερβολική αναίδειά σας.

Κύριε Ψινάκη, τα σκουλήκια μαζεύονται όταν τα πατούν. Δείγμα εξυπνάδας. Μειώνουν τις πιθανότητες να τα ξαναπατήσουν. Μπορείς να το πεις και ταπεινοφροσύνη.

Κύριε Ψινάκη, δεν είστε (ούτε) σκουλήκι δίχως καμία αμφιβολία!

* Είμαι κάτοικος Νέας Μάκρης και στις προηγούμενες εκλογές στήριξα με τη ψήφο μου τον Ηλία Ψινάκη.

Ηλίας Ψινάκηςδήμος Μαραθώνα