Απόψεις|09.04.2019 13:23

Συνεχής µέριµνα για τα προβλήµατα

Θεόδωρος Βγενής

Δεν υποδύονται τα στελέχη του κάποιον άλλο ρόλο, εκτός από αυτόν που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν. Δεν διαπνέεται από µια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική σήµερα το κατεξοχήν αρµόδιο υπουργείο, που έχει ως στόχο να προάγει και να εξασφαλίζει τα συµφέροντα των εργαζοµένων.

Το αδιάλειπτο ενδιαφέρον και η συνεχής µέριµνα για τα συσσωρευµένα προβλήµατα των εργαζοµένων, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται, αποτυπώνονται και στην προ ηµερών εξαγγελία για την επιδότηση των 13.400 εργαζοµένων και την κατά περίπτωση δυνατότητα εξειδίκευσής τους σε κάποιο άλλο αντικείµενο, προκειµένου να απεγκλωβιστούν από τις επιχειρήσεις όπου βρίσκονται σήµερα.

Ας µη µας διαφεύγει ότι οι συνθήκες στη χώρα µας δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές για να υλοποιήσει η κυβέρνηση σε όλο τους το εύρος τις φιλολαϊκές πολιτικές που επιδιώκει.

Η υπουργός αλλά και τα υφυπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταβάλλουν σε καθηµερινή βάση κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούν στις αγωνίες και τις ανάγκες των πολιτών. Ανάγκες που λόγω της ύφεσης και των µνηµονιακών πολιτικών έχουν µεγεθυνθεί σε τέτοιο βαθµό που οι εργαζόµενοι αδυνατούν να καλύψουν ακόµα και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Τέλος, δεν υπάρχει καµία ποιοτική συγγένεια του υπουργείου Εργασίας των παρελθόντων ετών -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- µε το σηµερινό εργαστήριο επίλυσης προβληµάτων και προστασίας των δικαιωµάτων του εργατικού κόσµου.

εργασιακά