Απόψεις|11.04.2019 17:24

Κύριε Κουρουμπλή, πότε έγινε «Σεβασμιότατος» ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος;

Σπύρος Σεραφείμ

Είναι από εκείνα τα πρωινά που πίνεις καφέ και κοιτάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις αναρτήσεις των άλλων. Και σου βγαίνει η γουλιά από τη μύτη…

Το κοιτάς, το ξανακοιτάς, είσαι έτοιμος να αναφωνήσεις «βοήθεια, χάκαραν τον λογαριασμό του Κουρουμπλή στο twitter», αλλά διαπιστώνεις πως άδικα θα ανησυχούσες τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: το ποστ αυτό δεν είναι αποτέλεσμα ευφάνταστου hacking, αλλά αποτελεί μια σκληρή, ζοφερή πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα με την οποία δεν θα ήθελες ποτέ να συναγελαστείς στη ζωή σου. Για την ακρίβεια, εάν κάποιος κάποτε σου έλεγε πως θα ερχόταν η στιγμή κατά την οποία ο πρώην υπουργός και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, θα επισκεπτόταν προγραμματισμένα τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, θα γελούσες μέχρι δακρύων.

Κι όμως -το γράφω ξανά- είναι πραγματικότητα…

‘’Στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην Αχαΐα, επισκέφθηκα το Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος», το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου με υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος’’.

Και όχι μόνο μια φορά, αλλά «κύριος κύριος» σημείωσε το ποστ του κ. Κουρουμπλή, επιδιδόμενο στο φαινόμενο που ονομάζεται, γραμματικώς, «μεσογειακή υπερβολή».  

Υπερβολή δεν είναι, έτσι κι αλλιώς, η παρουσία του ειλικρινώς σεβαστού κ. Κουρουμπλή σε έναν χώρο όπου παρίστατο ο εν λόγω, κατ’ όνομα, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης; Ο συγκεκριμένος έχει κατηγορηθεί για ομοφοβία και ρατσισμό ή θυμάμαι λάθος; Έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές με υπόδικους που είναι μέλη της Χρυσής Αυγής ή όχι; Έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος αυτό το μόρφωμα ως «μια γλυκιά ελπίδα» για τον τόπο; Είναι ο ίδιος ο οποίος έχει κριθεί -ομοφώνως- ένοχος για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, αλλά και δημόσια υποκίνηση βίας από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου ή τον μπερδεύω με κάποιον άλλον; Η τωρινή κυβέρνηση, της οποίας ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υπήρξε υπουργός, έχει δεχτεί ανίερες επιθέσεις παύλα εξορκισμούς από τον Αμβρόσιο; Μέχρι εξώδικο στον Νίκο Ξυδάκη έχει στείλει!

Από πότε, λοιπόν, κύριε Κουρουμπλή, ο Αμβρόσιος έγινε Σεβασμιότατος για εσάς και έχετε την ανάγκη να τον συναντήσετε; Φυσικά, γνωρίζω ότι στην ιεραρχία της Εκκλησίας οι Μητροπολίτες αποκαλούνται «Σεβασμιότατοι». Ιδίως δε, όταν προσφέρουν έμπρακτη αγάπη στο ποίμνιό τους και δεν είναι κήρυκες του μίσους.

Ειλικρινά, λοιπόν, περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις για αυτό το ζήτημα που έγινε με φόντο το Ίδρυμα Ηλικιωμένων το οποίο διατηρεί η Μητρόπολη Αιγιαλείας και στου οποίου την κατασκευή ο κ. Κουρουμπλής είχε συμβάλει ως τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Πρόνοιας, όσο και για τα προγράμματα στήριξης των ιδρυμάτων – ένα έργο το οποίο φυσικά και επικροτούμε.

Θα ήθελα να γνωρίζω, ποια ανάγκη έχει ενδόμυχα ο κ. Κουρουμπλής να εξάρει, όπως γράφει ο ίδιος, αυτός ο Σεβασμιότατος τη συμβολή του, διαχρονικά, στη δημιουργία αυτών των δομών και να του κάνει και δώρο; Εκτός κι αν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής έχει μέσα του υπέρμετρη χριστιανική αγάπη και συγχώρεση προς τον πλησίον και ήδη ξέχασε τα έργα και τις ημέρες του Μητροπολίτη Αιγιαλείας.  

Με ειλικρινή απορία
Ένας εγγονός ιερέα

Y.Γ.: Μετά τη διάσταση που πήρε το ζήτημα, ο κ. Κουρουμπλής κατέβασε τις σχετικές αναρτήσεις του.

Παναγιώτης ΚουρουμπλήςΜητροπολίτης Αμβρόσιος