Απόψεις|11.04.2019 14:10

Το λάθος πληρώνεται στην κάλπη

Εύρης Τσουμής

∆εν είναι που µέχρι τώρα ελάχιστοι είπαν έστω και µια κουβέντα ουσίας για ένα έργο ή ένα πρόβληµα. ∆εν είναι που πολλοί άρχισαν το... ξεκατίνιασµα νοµίζοντας πως έτσι θα διασωθούν στην κάλπη. Είναι που πολλοί εξ αυτών βάλθηκαν να ξεχαρβαλώσουν ό,τι απέµεινε...

Μόλις πριν από λίγες µέρες η συνεδρίαση του δηµοτικού συµβουλίου αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Η συνεδρίαση ήταν προγραµµατισµένη να ξεκινήσει στις 16.00. Ωστόσο, µέχρι τις 17.30 είχαν προσέλθει µόλις 21 σύµβουλοι, από τους 49 οι οποίοι απαρτίζουν το δηµοτικό συµβούλιο.

Πολλοί δηµοτικοί σύµβουλοι που είναι εκ νέου υποψήφιοι, ακόµα και αντιδήµαρχοι που ήδη έχουν σαλπάρει για άλλες παρατάξεις, αφού ο Γιάννης Μπουτάρης δεν θα είναι υποψήφιος, θεώρησαν περιττό να πάνε στο δηµοτικό συµβούλιο! Το ότι εξαιτίας τους µια σειρά ζητηµάτων που αφορούν στην επίλυση προβληµάτων των πολιτών παραπέµφθηκαν στις καλένδες µάλλον ούτε που τους ένοιαξε. Υπάρχουν και χειρότερα. Υπάρχουν και αυτοί που ζητούν ανοικτά από τον δήµαρχο να µην προχωρά σε καµία σηµαντική δράση, να µη διοικεί δηλαδή, επειδή θα αλλάξει η διοίκηση στις επόµενες εκλογές!

Με λίγα λόγια ζητούν για πέντε µήνες ο δήµος να είναι... ανενεργός και ο δήµαρχος φάντασµα. Επειτα απ’ όλα αυτά, µάλλον δικαιολογηµένα ο Γιάννης Μπουτάρης αντέδρασε έντονα. «Λυπάµαι γι’ αυτούς που θα τους ψηφίσουν» τόνισε ο δήµαρχος αναφερόµενος στους δηµοτικούς συµβούλους που είναι εκ νέου υποψήφιοι, και δεν είχε άδικο. Μόνο που θα έπρεπε να αντιδράσει πιο νωρίς. Οταν ακόµα και αντιδήµαρχοί του απείχαν από συνεδριάσεις ή ψηφοφορίες για να µην πάρουν σοβαρές αποφάσεις ή για να εξυπηρετήσουν τις νέες ισορροπίες που φτιάχνονταν µέσω και έξω από το δηµοτικό συµβούλιο εν όψει των εκλογών του Μαΐου.

Πολλοί νοµίζουν πως στη συνείδηση του κόσµου δεν µετρούν η συνέπεια, η εργατικότητα, το φιλότιµο. Νοµίζουν πως µπορούν να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους µε τζάµπα µαγκιές και δήθεν αντάρτικα ως «πονηροί πολιτευτές» που απλώς «χαϊδεύουν µε ωραίες κουβέντες τα αυτιά των πολιτών».

Το πόσο λάθος κάνουν µάλλον θα το διαπιστώσουν στην κάλπη