Απόψεις|17.04.2019 14:33

Μύρισε ψήφους ο Άδωνις Γεωργιάδης

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Ο λόγος για τον Aδωνι Γεωργιάδη. ∆υο µέρες τώρα συζητιέται στην επιτροπή της Βουλής το νοµοσχέδιο του υπουργείου Αµυνας. Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, εκεί. Να τσακώνεται µε όλο τον κόσµο. Οπως διαπίστωσα, έχει καταφέρει τα τελευταία 24ωρα να προκαλέσει τις αντιδράσεις όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Να ανταλλάξει κουβέντες µε τη Λιάνα Κανέλλη. Να επιτεθεί προσωπικά στον υπουργό Αµυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Και όλα αυτά µιλώντας ελάχιστα για το ίδιο το νοµοσχέδιο. ∆ηλαδή αυτό που υποτίθεται ότι είναι η δουλειά της επιτροπής. ∆εν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος του αντιπροέδρου της Νέας ∆ηµοκρατίας, δηλαδή να συµβάλει στη συζήτηση. Θέλησε απλώς να κάνει αισθητή την παρουσία του σε ένα νοµοθέτηµα που ενδιαφέρει αντικειµενικά τα στελέχη των Ενόπλων ∆υνάµεων. ∆ηλαδή έναν χώρο στον οποίο θεωρεί πως διαθέτει πολιτικό ακροατήριο: Στρατιωτικοί, πρώην στρατιωτικοί, έφεδροι των Ειδικών ∆υνάµεων και όλα τα σχετικά. Ετσι, λοιπόν, ο Αδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε κάποιες δικές του εκτιµήσεις. Οπως αυτή που λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «διαχρονικά δεν συµπαθούσε, να το πω ευγενικά, ούτε τη στολή, ούτε τις Ενοπλες ∆υνάµεις, ούτε τα Σώµατα Ασφαλείας».

Ετσι -ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα- «υποσχέ θηκε στους ψηφοφόρους του ότι αν ποτέ κυβερνήσει θα µπορέσουν να βλάψουν σοβαρά τις Ενοπλες ∆υνάµεις». Μάλιστα, κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου ότι «στέλνετε µήνυµα στους νέους αυτής της χώρας “µην είσαι κορόιδο, θα δηλώσεις ψυχιατρικά προβλήµατα, θα αποφύγεις τη στρατιωτική θητεία”». Η Νέα ∆ηµοκρατία διαφωνεί, βεβαίως, µε το νοµοσχέδιο.

Οµως η σκέψη περί ενός καταχθόνιου σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ -µάλιστα πριν γίνει κυβέρνηση-, ώστε να καταστρέψει εκ των έσω το στράτευµα, δεν αποτελεί επιχείρηµά της. Τουλάχιστον δεν το ανέφερε κανένας από τους επίσηµους εισηγητές της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Αρα µάλλον είναι αποκλειστικά η εκτίµηση του αντιπροέδρου της. Επίσης, όµως, είναι µια άποψη και αντίληψη που απαντάται πολύ συχνά στους χώρους οι οποίοι βρίσκονται δεξιότερα της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Συµπεριλαµβανοµένης και της Χρυσής Αυγής. Τελευταία, ανάλογες νύξεις έχει κάνει και ο πρώην υπουργός Αµυνας Πάνος Καµµένος, αν και τις απέδωσε σε ένα συγκεκριµένο τµήµα του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς στους ψηφοφόρους αυτών των χώρων και αυτών των κοµµάτων «στόχευσε» ο Αδωνις Γεωργιάδης µε τις παρεµβάσεις του.

Άδωνις Γεωργιάδης