ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο το Συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για τους υποψήφιους Προέδρους
Δημήτρης ΜάρδαςΑκούγονται σκέψεις και δίνονται ερμηνείες σ’ ό,τι αφορά στην εκλογή του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες η Κεντρική Επιτροπή έχει τον τελευταίο λόγο αναφορικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή νέου Προέδρου.
Για να αποφευχθούν οι όποιες παρερμηνείες και εκτροπές από τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες, παρατίθενται τα ακόλουθα που δείχνουν ότι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος αποφασίζει για τους υποψηφίους προέδρους και ΟΥΔΕΙΣ άλλος.
Άρθρο 20 παρ. 4, τρεις τελευταίες σειρές. Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50%+1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο
Άρθρο 21 παρ. 1 Ανάμεσα στα τακτικά συνέδρια του κόμματος μπορεί να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο με όλες τις αρμοδιότητες του τακτικού.
Άρθρο 20 . Παρ 2. (Αρμοδιότητες). Το τακτικό συνέδριο εγκρίνει τις υποψηφιότητες για τη νέα Κεντρική Επιτροπή και τις υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος…..
- Φωτιά στην Πάρο: Δύο ενεργά μέτωπα και ισχυροί άνεμοι - Δύσκολη νύχτα για την πυροσβεστική
- Θρίλερ στη Σύρο: «Τη χτύπησα από πίσω» - Τι ισχυρίστηκε το ζευγάρι στις απολογίες για τη διασώστρια του ΕΚΑΒ
- Ποιος είναι ο Γιώργος Χατζιδάκις – Ο άνθρωπος πίσω από τις αποφάσεις για το έργο του Μάνου Χατζιδάκι
- Θέμης Καραμουρατίδης για Χατζιδάκι και Μητσιά: «Θα χρειαστεί πολλή φαιά ουσία για να εκλογικεύσετε τη χυδαιότητα αυτή»