Απόψεις|22.04.2019 13:53

Τα όνειρα βγαίνουν αληθινά - Ο ΠΑΟΚ κι ο λαός του θριάμβευσαν

Έθνος Γνώμη

Αν και φαινόταν εξαρχής ψυχολογικά δύσκολο και πέρασµα από Συµπληγάδες λόγω της περιπέτειας του τέλους της περασµένης χρονιάς...

Ο ΠΑΟΚ και ο λαός του θριάµβευσαν. Μια αήττητη οµάδα, µοναδικής σύµπνοιας, που κατάφερε να ανατρέπει αποτελέσµατα, να βρίσκει το κουράγιο να νικά χωρίς βεντετισµούς και παρακάλια. Και να ακούω τους φιλάθλους που δεν χωρούσαν στην Τούµπα να ενθουσιάζονται στις καφετέριες και στα καφενεία της Σαλονίκης, ενώ οι ιαχές από την Τούµπα κάλυπταν σαν απόµακρος ψαλµός την ανατολική πλευρά της πόλης.

Με τον ίδιο ενθουσιασµό και συνεχείς ευχάριστες εκπλήξεις, πάντα ενωτικές, η Θεσσαλονίκη γιορτάζει έναν σπάνιο θρίαµβο, επειδή είχαµε πάνω από µισό αιώνα να καµαρώσουµε οµάδα που τερµατίζει αήττητη (αποµένει ένα µατς ακόµη) τον ποδοσφαιρικό της µαραθώνιο. Αλλά δεν ήταν µόνο αυτό. ∆ιοίκηση και παράγοντες έδειξαν ότι κατάλαβαν τον τρόπο µε τον οποίο µια ελληνική οµάδα µπορεί να ξεφύγει από τις µυλόπετρες της γκρίνιας και της απαισιοδοξίας: καθαρά παιχνίδια, δραµατική µείωση των διαµαρτυριών, επαγγελµατική νοοτροπία έφεραν αυτά τα αποτελέσµατα που είναι στην ουσία ένα άνοιγµα του πυλώνα προς µεγάλες µελλοντικές επιτυχίες.

Αυτή η αίσθηση πως οι µαύρες ή αµφίβολες µέρες για τον ΠΑΟΚ είναι οριστικά παρελθόν, µε την αµέριστη στήριξη και καθοδήγηση του µεγαλοµετόχου του, κυριαρχεί. Ο φετινός θρίαµβος του ΠΑΟΚ είναι το προοίµιο µιας αναγέννησης της οµάδας και ενός µέλλοντος που θα επικρατεί -µεταφορικά- συνεχώς και περισσότερο το άσπρο, παρά το µαύρο της ιστορικής φανέλας.

ΠΑΟΚφιέστα