Απόψεις|23.04.2019 13:55

Nα πέσει άπλετο φως στη μαφία των φυλακών

Newsroom

Η οσµή παραδικαστικού κυκλώµατος που αναδίδεται τις τελευταίες µέρες, έπειτα από τις αποκαλύψεις για τη δράση της «µαφίας των φυλακών» και την εµπλοκή γνωστών δικηγόρων στην υπόθεση, δεν είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδοµένα.

Αυτήν τη φορά, όµως, έχουµε να κάνουµε µε µια περίπτωση η οποία δεν χαρακτηρίζεται µόνο από οικονοµικές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, αλλά έχει και εξαιρετικά βίαιες πτυχές που προκαλούν φρίκη. Η χθεσινή είδηση ότι ένας Αλβανός κρατούµενος, ο οποίος είχε σχέση µε τη «µαφία των φυλακών», τελικά δολοφονήθηκε και δεν πέθανε από δηλητηρίαση, όπως είχε φανεί αρχικά, δείχνει µεγάλο επαγγελµατισµό.

Και ως είδηση ίσως είναι πιο σηµαντική από τις απολογίες του Αλ. Λυκουρέζου και του Θ. Παναγόπουλου. Οµως τελικά δεν προκαλεί τόσο µεγάλη εντύπωση, αν αναλογιστεί κάποιος ότι από τον Οκτώβριο του 2017 και τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει αρχίσει να ξετυλίγεται ένα κουβάρι το οποίο περιλαµβάνει εκβιασµούς, απειλές και συζητήσεις για ακόµα περισσότερες δολοφονίες.

Οι καταθέσεις που έχουν έρθει στο φως της δηµοσιότητας και οι καταγεγραµµένες συζητήσεις µεταξύ των µελών του κυκλώµατος δείχνουν ότι αυτή η υπόθεση ίσως να έχει µεγαλύτερο βάθος από αυτό που πιστεύαµε αρχικά. ∆εν είναι άλλωστε τόσο συχνό το φαινόµενο να έρχεται στο φως µια υπόθεση στην οποία εµπλέκονται από κοινού εκπρόσωποι του νοµικού κόσµου της χώρας, επιχειρηµατίες και επαγγελµατίες δολοφόνοι. Η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει το καθήκον της και να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, χωρίς να επηρεαστεί από τις φωνές που όσο περνάει ο καιρός θα ακούγονται δυνατότερα.

μαφία των φυλακών