Απόψεις|02.05.2019 22:00

One Channel: Πρεμιέρα με πυκνή ενημέρωση και μονότονα χαρακτηριστικά

Χρήστος Ιερείδης

Πρεμιέρα σήμερα στις 16.00 με πρόγραμμα οκτάωρης διάρκειας, έκανε στο διαδίκτυο το «One Channel» της Alter Ego. Πολλά τα νέα πρόσωπα που προτείνει ο σταθμός. Ο Γιώργος Παπαχρήστος και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι οι ευρύτερα γνωστοί.

Αμιγώς πολιτικοενημερωτικό το προφίλ του ιντερνετικού σταθμού με καλεσμένους να εναλλάσσονται στο στούντιο, με ρυθμό και μέτρο. Πυκνή ενημέρωση, χωρίς «κορώνες», με ήρεμους τόνους στην παρουσίαση και στις συζητήσεις με τους καλεσμένους και με κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Όλο αυτό όμως είχε χαρακτηριστικά μονοτονίας.

Πιο ειδησεογραφικό το πρώτο δίωρο «One line», αλλά και με αρκετή δόση σχολιασμών από τους παρουσιαστές (Θανάση Φουσκίδη, Βάσω Μητρομάρα, Ανδρέα Παπαδόπουλο)- εκεί φάνηκε κάπως το άγχος του πρωτάρη, κυρίως στη μοιρασιά του λόγου μεταξύ τους. Με χαρακτηριστικά πολιτικού τοκ σόου το επόμενο δίωρο «One Direct» (των Γιώργου Παπαχρήστους- Τζίνας Μοσχολιου)- στην πρώτη εκπομπή με εκπροσώπους των ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ να φιλοξενούνται διαδοχικά, πιθανόν ως συνειδητή επιλογή. Προηγουμένως τις γνώσεις του με ανάλυση και σχολιασμό στο θέμα της Βενεζουέλας έδωσε ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης.

Η οπτικοποίηση του ψυχαγωγικού- πολιτιστικού Βημαgazino κατά κύριο λόγο προσωποκεντρική, ενδιαφέρουσα.

Γρήγορο στην εξέλιξη του το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, του έλειπαν τα ρεπορτάζ και τούτο υπογραμμιζόταν από εκτενή αποσπάσματα των εκπομπών που προηγήθηκαν, είχε όμως δημοσκόπηση με αξιοποίηση γραφικών εικονικής πραγματικότητας. Εξυπηρετούσαν το δελτίο τα σύντομα σχόλια έμπειρων επιτελικών στελεχών από τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» της Alter Ego.

Ενδιαφέρουσα πρόταση- άποψη αποτελούν τα ολιγόλεπτης διάρκειας φιλμάκια από το εξωτερικό και την Ελλάδα με μη αναμενόμενα θέματα (ενδεικτικά της πρώτης ημέρας εκείνα για την ζωή του Δαλάι Λάμα, ή την πρώτη ντραγκ κουήν πολιτικό της Ταϊλάνδης αλλά και για το ξενοδοχειακό συγκρότημα φάντασμα στον συνοικισμό Αλθέα Αγίας Μαρίνας, μετα τη Βαρκιζα, ή την οινοπαραγωγό περιοχή της Νεμέας) που όμως είχαν είτε είχαν είδηση είτε ενημέρωση. Χωρίς σπικάζ, ο θεατής- χρήστης έπαιρνε την πληροφορία από σούπερ στη λογική του «Euronews» ή του «Vice».

Βαγγέλης ΜαρινάκηςOne TVOne Channel