Απόψεις|10.05.2019 19:36

Και πού η Euroleague να έδινε τα λεφτά του Champions League…

Ανδρέας Παπαλουκάς

Μελλοντολόγοι δεν είμαστε. Και ούτε θέλουμε να γίνουμε. Αν η κόντρα των Αγγελόπουλων με τον Γιαννακόπουλο έφτασε στην κορύφωσή της ή θα έχουμε κι άλλα επεισόδια ουδείς, θαρρώ, μπορεί να το προβλέψει. Ακόμα και οι ίδιοι να δεσμευτούν ότι από εδώ και πέρα θα είναι ήσυχα παιδιά, πάλι κάτι μπορεί να γίνει και να… ξεφύγουν δια μίαν εισέτι φοράν.

Το πιθανότερο είναι ότι πρωτάθλημα της Basket League θα ολοκληρωθεί κανονικά και με τον (υπάρχοντα) νόμο, καθώς, ως δείχνουν τα πράγματα, οι μεγαλομέτοχοι των δύο κορυφαίων συλλόγων του ελληνικού μπάσκετ φέρονται διατεθειμένοι να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους, να κάνουν μερικά βήματα πίσω, επιχειρώντας, βέβαια, να δείξουν, στον λαό τους, ότι εκείνοι αναδείχθηκε νικητέςς, έστω και βραχεία κεφαλή.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, άλλωστε, το βραβείο υποταγής στο οργανωμένο κίνημα του Ολυμπιακού το παρέλαβαν στη διάρκεια, αλλά κυρίως μετά τη λήξη του αγώνα με τον Προμηθέα, όταν οι οπαδοί της ομάδας τούς αποθέωσαν για τη σθεναρή στάση τους. Για το γεγονός, δηλαδή, ότι έδειχναν αδιάλλακτοι, ασχέτως αν άλλοι… έπεισαν (ακόμα με εμπρηστικούς μηχανισμούς) τον διαιτητή Αναστόπουλο να μην κατέβει στο ΣΕΦ για να διευθύνει τον αγώνα Ολυμπιακού-Προμηθέα. Διότι αν κατέβαινε, ή οι «ερυθρόλευκοι» θα υποβιβάζονταν ή οι διοικητικοί ηγέτες της πειραϊκής ΚΑΕ θα υποχρεώνονταν να αναδιπλώνονταν και να σταματούσαν τον… αντιστασιακό τους αγώνα που είχαν ξεκινήσει από το ημίχρονο του ημιτελικού αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όταν και είχαν δώσει εντολή στους παίκτες και στον Μπλατ να αποχωρήσουν από το ΟΑΚΑ. Μάλιστα, η αποθέωσή τους ήταν ίσως πρωτοφανής για το μέγεθος της… επιτυχίας, γιατί προφανώς πιστώθηκε σ’ εκείνος και η απόφαση-αντίδραση του Γιαννακόπουλου να υποχρεώσει την ομάδα του να μην κατέβει να αγωνιστεί στο ματς με την Κύμη, με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα με 20-0 και να αφαιρεθούν από τους «πράσινους» και έξι βαθμοί. Ετερο αποτέλεσμα όλων όσων συνέβησαν στο φετινό πρωτάθλημα ήταν ο Παναθηναϊκός να τερματίσει 2ος και ο Ολυμπιακός στην 6η θέση και στην πρώτη φάση των play offs οι «αιώνιοι» να τεθούν νωρίς-νωρίς αντιμέτωποι. Οπερ σημαίνει ότι όποιος χάσει δύο φορές, χάνεται. Τελειώνει πρόωρα για εκείνον η σεζόν.

Ε, και; Τι να τερμάτιζε δεύτερος τι έκτος, ουδεμία διαφορά υπάρχει για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Και οι δύο έχουν εξασφαλισμένο εισιτήριο συμμετοχής στη Euroleague. Αλλωστε, σιγά τα λεφτά που κερδίζουν. Ο νικητής της διοργάνωσης είναι ζήτημα αν αποκομίζει έσοδα περισσότερα από 2εκατ.€, όσα, δηλαδή, παίρνει μία ομάδα από μία νίκη και μία ισοπαλία στο Champions League! Να φανταστείτε ότι η Ρεάλ, που πέρυσι κατέκτησε το τρόπαιο του Champions League, είχε εισπράξει από την UEFA το ιλιγγιώδες ποσό των 89εκατ.€, ενώ άλλες τρεις ομάδες (Λίβερπουλ, Γιουβέντους και Ρόμα) έβαλαν στα ταμεία τους περισσότερα από 80εκατ.€ η καθεμία!!!

Αλλωστε, και ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός, που συνήθως φτάνει μέχρι τους ομίλους του Champions League ή παίζει στη συνέχεια κι έναν, το πολύ δύο γύρους στο Europa League, την 30άρα εκατομμυρίων την έχει εξασφαλισμένη…

Αυθορμήτως, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα: Αν οι ομάδες των Αγγελοπουλαίων και του Γιαννακόπουλου διεκδικούσαν τη συμμετοχή τους στο Champions League, πού θα έφταναν τις προσωπικές τους αντιπαραθέσεις, προκειμένου η ομάδα τους να επιβαλλόταν της άλλης;

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςΠαναγιώτης ΑγγελόπουλοςΓιώργος ΑγγελόπουλοςΔημήτρης Γιαννακόπουλος