Απόψεις|20.05.2019 14:07

Ευρωεκλογές: Ο «αναποφάσιστοι» κρατούν το κλειδί

Έθνος Γνώμη

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές αναµετρήθηκαν δύο διαµετρικά αντίθετες προεκλογικές στρατηγικές: ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στη 13η σύνταξη, στη µείωση του ΦΠΑ και στο πακέτο των φοροελαφρύνσεων που νοµοθετήθηκαν, την ίδια στιγµή που η Νέα Δηµοκρατία πόνταρε στο τρίπτυχο «Πολάκης - Μάτι - κότερο», προσδοκώντας µέσω αυτού να απορροφήσει την αρνητική ψήφο.

Οι δηµοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δηµοσιότητας αυτές τις µέρες αποδεικνύουν ότι η στρατηγική που απέφερε οφέλη ήταν αυτή που ακολούθησε η κυβέρνηση: σε όλες τις έρευνες τελευταίας γενιάς ο ΣΥΡΙΖΑ «µαζεύει» τη διαφορά, ενώ βελτιώνονται θεαµατικά τόσο η «καταλληλότητα» του Αλέξη Τσίπρα για την πρωθυπουργία όσο και ο δείκτης αισιοδοξίας των πολιτών.

Στις πέντε ηµέρες που αποµένουν, τα εκλογικά επιτελεία θα δώσουν την τελική µάχη για την ευρωκάλπη γνωρίζοντας ότι η έκβαση του εκλογικού αποτελέσµατος θα κριθεί σε µεγάλο βαθµό στο µέτωπο των «αναποφάσιστων».

Από την ικανότητα ή την αδυναµία των δύο «µονοµάχων» να αποκολλήσουν τµήµατα ψηφοφόρων από την γκρίζα ζώνη της αδιευκρίνιστης ψήφου -άρα και από το πολιτικό µείγµα µε το οποίο θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τα ακροατήρια που δεν έχουν ακόµα αποφασίσει πού θα δώσουν την ψήφο τους- θα προσδιοριστεί ποιο κόµµα το βράδυ της 26ης Μαΐου θα αποκτήσει πλεονέκτηµα εν όψει της αναµέτρησης των βουλευτικών εκλογών. Ο λόγος ανήκει στους αρχηγούς και στα εκλογικά επιτελεία, το κλειδί της κάλπης, όµως, το κρατούν οι «αναποφάσιστοι»...

Ευρωεκλογές