Απόψεις|22.05.2019 14:17

Το ξαφνικό «παρών» του Δημήτρη Αβραμόπουλου

Βούλα Κεχαγιά

Κυρίως από τους τελευταίους κύκλους του δηµοφιλούς πολιτικού θρίλερ στους οποίους κυριαρχούν οι ελιγµοί, οι συνωµοσίες και οι προσωπικές φιλοδοξίες. Στη Νέα ∆ηµοκρατία κοιτάζονται µεταξύ τους µετά το ξαφνικό «παρών» του ∆ηµήτρη Αβραµόπουλου. Οχι γιατί δήλωσε ότι «αυτήν την ώρα στηρίζω Μητσοτάκη». Αλλά διότι αίφνης κοινοποίησε στους παροικούντες τη «γαλάζια» Ιερουσαλήµ πως όταν ολοκληρωθεί η θητεία του στην Κοµισιόν θα επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Για να κάνει τι; «Τίθεµαι στη διάθεση των γεγονότων» είπε αφοπλιστικά, ό,τι κι αν αυτό σηµαίνει.

Βεβαίως τώρα στην Πειραιώς δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν µε τον επίτροπο. Εκείνο που προέχει είναι η εκλογική µάχη. Λίγο πιο έξω όµως από τον κεντρικό πυρήνα της ηγεσίας επικρατεί αναβρασµός. ∆εν είναι τόσο η εµφάνιση του προέδρου σε πρωινάδικο της ψυχαγωγικής ζώνης που ενοχλεί. Μολονότι για τους έµπειρους νεοδηµοκράτες αυτά δεν γίνονται τρεις µέρες πριν από τις κάλπες, αλλά όταν ένας πολιτικός και δη αρχηγός χτίζει το προφίλ του. Αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι η κατά τη γνώµη τους εσφαλµένη επιλογή της ηγεσίας να µην πραγµατοποιήσει κεντρική εκδήλωση της Νέας ∆ηµοκρατίας στην Αθήνα, επιλέγοντας ένα κλειστό προστατευµένο γήπεδο στο Περιστέρι.

Ας προσπεράσουµε την ανατριχίλα που ένιωσαν κάποιοι παραδοσιακοί νεοδηµοκράτες όταν στο µήνυµα που προσγειώθηκε στο κινητό τους διάβασαν πως η κεντρική οµιλία του προέδρου τους γίνεται στο γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου». Αυτό που πείραξε περισσότερο τους κυτταρικούς «γαλάζιους» ήταν πως στο Περιστέρι δεν έχει κληθεί να µιλήσει ο χρισθείς από τον Κ. Μητσοτάκη ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλης Μεϊµαράκης, αλλά ο υποψήφιος για την περιφέρεια Πατούλης. Περίεργες συµπτώσεις.

Κατά την πρόσφατη οµιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος της Ν∆ δεν ανέφερε ούτε µία φορά το όνοµα του συντοπίτη του, επίσης Κρητικού Μεϊµαράκη. Στον αντίποδα είπε δυο-τρεις φορές το όνοµα Κυµπουρόπουλος, κάνοντας αυτούς που κοιτάζουν βαθιά στα εσωτερικά της Ν∆ να πιστεύουν ότι η ηγεσία ψαλιδίζει τον -γνήσιο υπόδειγµα νεοδηµοκράτη- Μεϊµαράκη για να του αφαιρέσει την πρωτιά. Και στην εξορία και δεύτερος; Βαρύ...

Δημήτρης ΑβραμόπουλοςΝέα Δημοκρατία