Απόψεις|23.05.2019 12:16

Βράνιες: Ωρολογιακή βόμβα με χαλασμένο ρολόι

Ανδρέας Παπαλουκάς

Καιρό τώρα, από τον περασμένο Ιανουάριο, ξεκίνησαν αναφορές περί ενδιαφέροντος από τον Ογκνιεν Βράνιες να επιστρέψει στην ΑΕΚ, με τον ισχυρά άνδρα της ΠΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη να επιβεβαιώνει τα σχετικώς αναγραφέντα στον Τύπο και στα sites, αλλά και λεχθέντα από ραδιοφώνων.

Ο Βόσνιος αμυντικός, που μπορεί, με βάση τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, να παίξει στις θέσεις των στόπερ και του δεξιού οπισθοφύλακα, αλλά και σ’ εκείνη του αμυντικού μέσου, ασφαλώς και είναι ένας ικανότατος παίκτης, που αναμφίβολα δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια, καθώς διανύει το 30ό έτος της ηλικίας του, ενώ  βρίσκεται σε ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία. Μόνον, όμως, που η ωριμότητα τον συνοδεύει μόνον εντός των τεσσάρων γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, διότι έξω απ’ αυτό έχει υποπέσει σε πάρα πολλά «φάουλ». Τέτοια που δεν επισύρουν μόνον την ποινή της κόκκινης κάρτας, αλλά τον αποκλεισμό του επί μακρόν από τα γήπεδα.

Πρόκειται για μία ωρολογιακή βόμβα εντός των αποδυτηρίων, για την οποία ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα εκραγεί, καθώς ο Βράνιες είναι από τη φύση του απρόβλεπτος.

Τους ιθύνοντες της ΑΕΚ, ωστόσο, τον οποίον τον περασμένο καλοκαίρι τον πούλησαν στην Αντερλεχτ αντί του ποσού των 3,2 εκατ. €, ουδόλως φαίνεται πως τους απασχολούν τα καμώματά του. Λες και δεν ήταν… χθες, που ο Βόσνιος αμυντικός καθυστέρησε να επιστρέψει από την άδεια των Χριστουγέννων της αγωνιστικής περιόδου 2017-18, εκβιάζοντας τη μεταγραφή του σε άλλον σύλλογο. Τότε που θρυλείται πως ο Δ. Μελισσανίδης, όταν του συνάντησε, του είπε μία μυθική ατάκα: «Αν εσύ είσαι τρελός, εγώ να ξέρεις πως είμαι εκείνος που άνοιξε τα τρελάδικα».

Μια χαρά τα βρήκαν τότε ο… ιδρυτής με τον τρελο-Βράνιες. Η ομάδα πήρε, με τη βοήθεια και του Βόσνιου, το πρωτάθλημα, και ο παίκτης, λίγους μήνες μετά, την πολυπόθητη μεταγραφή στην Αντερλεχτ, φέρνοντας στους «κιτρινόμαυρους» και το ποσόν των 3,2 εκατ. €, χρήματα τα οποία, βέβαια, μόνον σίγουρο δεν είναι ότι τα έχει λάβει στην ολότητά τους.

Στην «Ενωση», όμως, που φαίνεται ότι κινείται, μεταγραφικά, σε πολύ μικρή ακτίνα δράσης, συντηρούν το θέμα της επιστροφής στα Σπάτα του Βράνιες, ο οποίος δεν λέει να στεριώσει σε μία ομάδα. Από το 2010, όταν και ξενιτεύτηκε, μετακινηθείς αρχικά από τον Ερυθρό Αστέρα στην Κράσνονταρ, έχει αλλάξει οκτώ ομάδες!! Τη φανέλα της Αντερλεχτ, δε, έχει να τη φορέσει από τις 22/12. Εκτοτε είναι εκτός αποστολής, καθώς έχει κριθεί ανεπιθύμητος, σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που απέκτησε δικό του hastag, με οπαδούς την νυν ομάδας του να του ζητούν να φύγει και να μη γυρίσει…

Τουναντίον, στην ΑΕΚ η «Original» τον έχει κερί αναμμένο. Μαζί τους, ακόμα και φέτος, παρακολούθησε αγώνα της ΑΕΚ, έχει χτυπήσει tattoo με την μπόμπα, ενώ πρόβαλε σε κοινή θέα, μέσω των social media, τη σεξουαλική του ζωή με τη Σέρβα τραγουδίστρια Γελένα Καρλέουσα, που είναι παντρεμένη (ακόμα;) με συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα, θέμα που απασχολούσε επί μακρόν τον σκανδαλοθηρικό Τύπο της γειτονικής χώρας.

Στην ΑΕΚ φαίνεται πως δεν τα απασχολούν όλα αυτά. Διαφορετικά θα εξέδιδαν ανακοίνωση με την οποία θα τερμάτιζαν κάθε σκέψη του Βράνιες για επιστροφή του στην «Ενωση»…

Ουδείς αμφισβητεί τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, ωστόσο, ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι δεν θ’  αρχίσει και πάλι τις προκλήσεις, κυρίως όταν είναι χαλαρός και συνήθως εκτός γηπέδων; Κάποιοι από αρνάκια μετατρέπονται σε λύκους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, εκείνος κάνει το ακριβώς αντίθετο…

Παραμένει ένα μυστήριο τρένο, που ψάχνει πάντα τον μηχανοδηγό του. Αν θεωρούν ότι ο Χιμένεθ μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο. Αν παραμείνει στην ΑΕΚ ο Ισπανός, διότι όλα είναι ανοιχτά, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δ. Μελισσανίδης….

ΑΕΚΚαρλέουσαΔημήτρης ΜελισσανίδηςΌγκνιεν Βράνιες