Απόψεις|30.05.2019 14:24

Δήμος Θεσσαλονίκης: Το χρίσµα των δηµοτών

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Αυτήν τη φράση τη λέει συχνά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, που στον δεύτερο γύρο διεκδικεί τη δηµαρχία της συµπρωτεύουσας. Οπως έδειξαν µάλιστα τα πράγµατα, το... εννοούσε. Βλέπετε, τον καιρό που τα επιτελεία των κοµµατικών σχηµατισµών έκαναν τα πλάνα τους για τον ∆ήµο Θεσσαλονίκης, προφανώς δεν περίµεναν ότι µια καθαρά αυτοδιοικητική υποψηφιότητα θα έµπαινε «σφήνα» στους σχεδιασµούς. Οµως οι ψηφοφόροι είχαν άλλη γνώµη.

Ετσι σε µια περίοδο σκληρής πόλωσης προέκριναν τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, µε το µόνο κριτήριο που θα µπορούσε να τον αναδείξει: Ως τον άνθρωπο που ξέρει τα προβλήµατα και τις προσδοκίες της πόλης. Πώς θα µπορούσε άλλωστε να ισχύει κάτι διαφορετικό για έναν άνθρωπο που επί 30 χρόνια δουλεύει, δηµιουργεί και πολιτεύεται στον δήµο της πόλης που γεννήθηκε; Μάλιστα, απ’ ό,τι δείχνει η µέχρι τώρα πορεία του στην Αυτοδιοίκηση, όταν χρειάστηκε να συγκρουστεί γι’ αυτά που πίστευε για τη Θεσσαλονίκη, το έκανε. Με κόµµατα και µηχανισµούς.

Ακόµη και αν επρόκειτο για τον πρώην δήµαρχο Γιάννη Μπουτάρη, του οποίου ήταν το «δεξί χέρι». Σήµερα πάλι δηλώνει ότι «µε όλους µπορώ να συνεργαστώ. Με οποιονδήποτε έχει πλάνο για τη Θεσσαλονίκη». Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει -όπως µαθαίνω- πολλές πλευρές και ιδιότητες. Είναι τεχνοκράτης πολιτικός µηχανικός και επιχειρηµατίας, προσόντα απαραίτητα για έναν δήµαρχο. Αλλά και... ΠΑΟΚτσής µέχρι το κόκαλο! Ο πατέρας του, Βασίλης, ήταν πρόεδρος του ΠΑΟΚ και συνέβαλε στο να χτιστεί το γήπεδο της Τούµπας. Ο Κ. Ζέρβας µεγάλωσε στα «ασπρόµαυρα» και θήτευσε ως µέλος της διοίκησης της οµάδας.

Είναι όµως από αυτούς που πιστεύουν ότι αξίζουν καλύτερο µέλλον όλες οι οµάδες της Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή ο Κωνσταντίνος Ζέρβας κατεβαίνει στον δεύτερο γύρο ζητώντας από τους δηµότες «να βάλουν πάνω απ’ όλα την πόλη». Οσο κι αν αυτό ακούγεται παράταιρο σε µια περίοδο που η χώρα πάει από... κάλπη σε κάλπη. Προκρίνει το µοντέλο ενός δηµάρχου που, όπως λέει, «θα κάνει τη δουλειά, θα νοιάζεται για την καθηµερινότητα των πολιτών, θα δίνει λύσεις». ∆εν έχει εύκολο αντίπαλο, µια και ο Νίκος Ταχιάος διαθέτει το χρίσµα της Νέας ∆ηµοκρατίας. Οµως στο τέλος της ηµέρας είναι πολύ πιο σηµαντικό το χρίσµα των δηµοτών.

Κωνσταντίνος Ζέρβαςδήμος ΘεσσαλονίκηςΔημοτικές εκλογές