Απόψεις|02.06.2019 14:25

Υποµονή και ψυχραιµία ως την 7η του Ιούλη...

Βούλα Κεχαγιά

Μεγαλοστέλεχος της Νέας ∆ηµοκρατίας προσφέρει διαδικτυακά υποαπασχόληση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα -για γενική καθαριότητα στο σπίτι του τα Σάββατα- µόνο και µόνο επειδή στις 26 Μαΐου εκείνη δεν κατάφερε να επανεκλεγεί ευρωβουλευτής µε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύµπτωµα δεύτερο. Υποψήφιος βουλευτής µε τη Νέα ∆ηµοκρατία διαβεβαιώνει πως η κυβέρνησή του θα τηρήσει όλες τις διεθνείς συνθήκες και πρωτόκολλα που σχετίζονται µε τους αιχµαλώτους πολέµου αναφερόµενος στους πολιτικούς της αντιπάλους. Κι αυτό επειδή το κόµµα του κέρδισε µε µεγάλη διαφορά τη µάχη των ευρωεκλογών.

Σύµπτωµα τρίτο. Η αξιωµατική αντιπολίτευση παραποιεί συντονισµένα τις δηλώσεις Τσίπρα τη νύχτα των ευρωεκλογών και ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει παραιτηθεί, εποµένως η χώρα πρέπει να αποκτήσει υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σύµπτωµα τέταρτο. Αφού αντιλαµβάνεται ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να παραιτηθεί, υποστηρίζει ότι αυτοµάτως θα πρέπει να «παγώσει» η λειτουργία της µέχρι τις εθνικές εκλογές διότι, κατά την κρίση της και όχι βάσει του Συντάγµατος, δεν έχει καµία πολιτική νοµιµοποίηση να προχωρήσει στις επιλογές της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας. Αντιθέτως, σύµφωνα µε στελέχη της, θα µπορούσε να αλλάξει τους ποινικούς κώδικες της χώρας. Απονοµιµοποίηση αλά καρτ.

Η Νέα ∆ηµοκρατία καταγγέλλει τους κυβερνώντες για πρεµούρα να διορίσουν τη νέα ηγεσία στη ∆ικαιοσύνη – επί µίας διαδικασίας που ξεκίνησε στις 3 Μαΐου εξασφαλίζοντας τη γνώµη της ∆ιάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για πρόσωπα δικαστών που έτυχαν, επιπλέον, ευρύτερης αποδοχής. Η ίδια όµως δείχνει απίστευτη πρεµούρα να µη γίνουν οι κρίσεις από την παρούσα κυβέρνηση -η όλη διαδικασία περιγράφεται στον νόµο Καστανίδη 38/41 του 2010- και απορρίπτει την πρόταση του Μεγάρου Μαξίµου για συναινετική επιλογή των προτεινόµενων δικαστών. Ακολούθως αφήνει να αιωρείται στην ατµόσφαιρα πως θα έχει µεγάλη ευθύνη ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας εάν υπογράψει το σχετικό Προεδρικό ∆ιάταγµα την 1η Ιουνίου.

Στο µεταξύ η εικόνα που διαµορφώνει είναι ότι οι ανώτατοι δικαστές άγονται και φέρονται από κόµµατα αποτελώντας τµήµα µιας απολύτως χειραγωγούµενης ∆ικαιοσύνης. Κύριοι της Νέας ∆ηµοκρατίας. Υποµονή και ψυχραιµία. Η 7η Ιουλίου θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και τον ρόλο του καθενός. Εως τότε, σίγουρα δεν έχετε ανάγκη από οικιακές βοηθούς. Οσο για τους «αιχµαλώτους πολέµου», αυτά θα τα απαντήσει η Ιστορία...

εκλογές 2019εθνικές εκλογέςβουλευτικές εκλογές