Απόψεις|03.06.2019 14:32

Η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Ευάγγελος Χεκίμογλου

«Κάνει ρεύµα και µπορεί να κρυολογήσει κανένας. Εχουµε και ηλικιωµένους εδώ». Είναι αλήθεια ότι τα παράθυρα της Κουµουνδούρου µπάζουν και ότι οι πόρτες δεν κλείνουν καλά. Αλλά συνεδρίαζε η Πολιτική Γραµµατεία του ΣΥΡΙΖΑ και έπρεπε να τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες µυστικότητας. Στο τέλος σηκώθηκε η κυρία Αχτσιόγλου χαµογελώντας, όπως πάντα, και πήγε να κλείσει την πόρτα, αλλά στάθηκε αδύνατον.

«∆εν κλείνει» είπε, «κάτι µαγκώνει». «Μήπως είναι το σακίδιο του Τσακαλώτου;» ρώτησε ο κ. ∆ραγασάκης.

«Το αφήνει όπου να ’ναι». «Οχι» είπε ο κ. Τσακαλώτος. «∆ίπλα µου το έχω. Αλλά, αν θέλεις, µπορώ µετά να σε κεράσω ένα κοκτέιλ».

«Κάπου µαγκώνει» είπε ο κ. Μπαλάφας, που είναι πολιτικός µηχανικός. «Βρίσκει επάνω σε κάτι µακρουλό». «Κάτι σαν λάστιχο ποτίσµατος ένα πράµα» είπε ο κ. ∆ρίτσας. «Τόσους µήνες δεν µάθατε να κλείνετε την πόρτα;» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

«Εννέα µήνες κυβερνάµε στην πραγµατικότητα και άλλους σαράντα τρεις πριν από αυτήν».

«Πιάσε, ρε Σκουρλέτη, να το τραβήξουµε έξω» είπε ο κ. Μπαλάφας.

«Τραβήξτε το σε 120 δόσεις» είπε ο κ. Παππάς, που έχει αίσθηση του χιούµορ. Πράγµατι, οι δύο άντρες έσυραν το µακρουλό αντικείµενο για να το βγάλουν έξω από την αίθουσα, αλλά αµέσως ακούστηκαν βογκητά.

«Οχ», φώναξε ο κ. Τσίπρας. «Οχ, οχ» φώναξε και ο κ. ∆ραγασάκης. Επικράτησε ένας µικρός πανικός, σαν να ήταν βράδυ ευρωεκλογών, και µετά από λίγο ο κ. Φίλης είπε µε τη γνωστή ψυχραιµία του. «Σταµατήστε! Αυτό που τραβάτε είναι η ουρά µας!».

«Ποια ουρά µας;» είπαν όλοι µε ένα στόµα.

«∆εν ακούσατε τι δήλωσε ο Βενιζέλος;» είπε ο κ. Φίλης.

«Η Φώφη εκπόνησε σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ». «∆ηλαδή τώρα θα έχουµε ουρά;» ρώτησε ο κ. Παππάς. «Με ουρά θα κυκλοφορούµε;». «Τι θα πει ο κόσµος;» είπε η κυρία ∆ούρου.

Επακολούθησε ανταλλαγή απόψεων. «Υπάρχει ένα κακό και ένα καλό, σύντροφοι» συνόψισε στο τέλος ο πρωθυπουργός. «Το κακό είναι ότι µπορεί να σκοντάψουµε στην ουρά και να πέσουµε. Το καλό είναι ότι θα διώχνουµε εύκολα τις µύγες».

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας