Απόψεις|04.06.2019 16:57

Παύλος Χρηστίδης: Προοδευτική ανατροπή απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Η οικονοµική κρίση τόσο στη χώρα µας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη συνδυάστηκε µε την κατάρρευση της Σοσιαλδηµοκρατίας. Ετσι οδηγηθήκαµε στην άνοδο των δήθεν αριστερών αλλά και των συντηρητικών λαϊκιστικών δυνάµεων, που έταξαν τα πάντα στους πάντες και εύκολες λύσεις. Αυτούς που λένε ότι πίσω από τα προβλήµατα είναι πάντα κάποιοι άλλοι. Στην πατρίδα µας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ακροδεξιάς-γυρολόγων µάς οδήγησε στην καταστροφή του 2015. Οταν και χάθηκαν από την ελληνική οικονοµία 200 δισ. ευρώ, φορτωθήκαµε το τρίτο αχρείαστο και πανάκριβο µνηµόνιο και µπήκε η θηλιά στον λαιµό της χώρας.

Υποχρεωθήκαµε σε επιτροπεία µε όρους δυσβάστακτους, τερατώδη πρωτογενή πλεονάσµατα και άδικους φόρους. Η κυβέρνηση-αχταρµάς του κ. Τσίπρα επανέλαβε όλα τα λάθη του χθες και «ξέπλυνε» την καταστροφική πε- ρίοδο 2004-2009 που µας οδήγησε στη χρεοκοπία. Ο κ. Τσίπρας µε τα ψέµατα, τις πολιτικές και την αλαζονεία του είναι ο µεγάλος χορηγός της Νέας ∆ηµοκρατίας, αυτός που έβαψε µπλε τον χάρτη στις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά κακήν κακώς την εξουσία, αφήνοντας ως παρακαταθήκη µια βόµβα στα θεµέλια της Αριστεράς. Τώρα είναι η ώρα του Κινήµατος Αλλαγής, του αυθεντικού εκφραστή της Σοσιαλδηµοκρατίας στη χώρα µας.

Τώρα είναι η ώρα για να επαναπατριστούν οι εκατοµµύρια πολίτες που απογοητεύτηκαν και διαψεύστηκαν από έναν δήθεν προοδευτικό ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτοί που ξέρουν και θυµούνται πώς ζούσαν επί ΠΑΣΟΚ αλλά και οι νέοι άνθρωποι, οι άνεργοι και οι εργαζόµενοι των 300 ευρώ τον µήνα. Αυτοί που δεν µπορούν να βγάλουν τον µήνα, είναι πνιγµένοι στα χρέη και δεν µπορούν να κάνουν κανένα σχέδιο για το µέλλον. Η επιλογή του Γιώργου Καµίνη ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ένα µήνυµα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η αριστερή πολιτική του καταγωγή, τα γεµάτα ταµεία και οι υποδοµές που αφήνει στον ∆ήµο της Αθήνας, αλλά και το κοινής αποδοχής αξιακό του στίγµα, αποτελούν την εγγύηση. Με αυτή την επιλογή απευθυνόµαστε στους προοδευτικούς ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Είµαστε εδώ, έχουµε ανοίξει την πόρτα και τους περιµένουµε, γιατί εκφράζουµε τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα. Σε αυτήν τη µάχη δεν περισσεύει κανείς, πρέπει όλοι να παλέψουµε, από την πρόεδρο και τους βουλευτές µέχρι τα απλά µέλη και τους φίλους του Κινήµατος, για τη διεύρυνση.

Για την εξάπλωση και την εµπέδωση των ιδεών και των προτάσεών µας σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Τα πολλά λόγια και ο πολιτικός ετεροκαθορισµός ωφελούν µόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν∆. Ηρθε η ώρα για πράξεις, να ακούσουµε τα παιδιά και τους νέους µας που προβληµατίζονται σε κάθε γειτονιά της πατρίδας µας. Να νιώσει επιτέλους ο κάθε πολίτης ότι αυτό που ψηφίζει αυτό και εφαρµόζεται. Για να πάρουν όλοι τη δύναµη που τους δίνει η ψήφος τους και να ενισχύσουν τους αυθεντικούς εκπροσώπους της Κεντροαριστεράς.

Χρειαζόµαστε άµεσα ένα νέο ουσιαστικό κοινωνικό συµβόλαιο µε επανοικοδόµηση του κοινωνικού κράτους. Σήµερα πρέπει να µειωθούν οι ανισότητες, να τερµατιστεί η συγκέντρωση πλούτου και ιδιοκτησίας στα χέρια των λίγων προνοµιούχων. Σήµερα πρέπει να φτιάξουµε δίκτυα κοινωνικής προστασίας και ποιοτικές δηµόσιες υπηρεσίες για την πρόληψη της φτώχειας και την προστασία όσων βρίσκονται σε ανάγκη.

Σήµερα πρέπει να δώσουµε προτεραιότητα στα κοινωνικά δικαιώµατα των πολιτών έναντι των οικονοµικών ελευθεριών που έχουν οι µεγάλες επιχειρήσεις. Σήµερα πρέπει να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη, κάθε πολίτης και κάθε εταιρεία θα πρέπει να συνεισφέρει µε τρόπο δίκαιο στην κοινωνία και τα κέρδη των πολυεθνικών να φορολογούνται εκεί που παράγονται. Τα µεγάλα θύµατα της πολυετούς και πολυεπίπεδης κρίσης, όπως οι γυναίκες, οι µακροχρόνια άνεργοι, οι µόνιµα υποαπασχολούµενοι, οι κοινωνικά αποκλεισµένοι, να βρουν ξανά πραγµατική προοπτική.

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει ταχύτητα και να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς εξελίξεις. Η ευθύνη ανάδειξης µιας προοδευτικής εναλλακτικής πρότασης από το Κίνηµα Αλλαγής απέναντι στη συντήρηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας ∆ηµοκρατίας είναι µεγάλη. Μιας πρότασης για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισµούς, που να κατανέµεται µε δίκαιο τρόπο στην κοινωνία και να δηµιουργεί ευκαιρίες για όλους.

Γράφει ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου και µέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήµατος Αλλαγής

Παύλος ΧρηστίδηςΚΙΝΑΛεθνικές εκλογέςβουλευτικές εκλογές