Απόψεις|04.06.2019 20:23

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε το χατίρι στον Σάββα Θεοδωρίδη

Αντώνης Τσακαλέας

Εχουν περάσει 3,5 χρόνια από τότε που καταγράφηκε μια από τις δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη, η οποία έγινε αιχμή του δόρατος από τη πλευρά του Ολυμπιακού. Τον Ιανουάριο του 2016, με αφορμή τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης με 1-0 και τις «φωνές» που είχαν προκύψει για δυο λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ σε φάσεις στις οποίες η Ξάνθη απείλησε τον Ολυμπιακό, ο Σάββα Θεοδωρίδης είχε τονίσει: «Ας αφήσουν τα οφσάιντ και τα λοιπά με τους διαιτητές οι άλλοι. Όταν επιλέγεις φάσεις, κάνεις ό,τι σου αρέσει. Αυτήν την μέθοδο της σπίλωσης τη βρίσκω εγκληματική. Να βάλουν λεφτά, όπως έχει κάνει ο πρόεδρός μας». Τότε, η δήλωση του Σάββα Θεοδωρίδη είχε ως κύριο αποδέκτη τον Ιβάν Σαββίδη.

Τον Μάρτιο του 2016 έγινε ο ημιτελικός ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στη Τούμπα, μια αναμέτρηση που δεν τελείωσε ποτέ λόγω εισβολής των φίλων του ΠΑΟΚ με αφορμή αποφάσεις του διαιτητή Παππά. Σε μια αποστροφή των δηλώσεών του το βράδυ της αναμέτρησης, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είχε δηλώσει: «Είμαι περήφανος, αξιοπρεπής, αυτάρκης, με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Εγω είμαι από την Σάντα και στο χωριό μου λέμε «Σαντέτες είμαι σκυλ υιός ματώνω κι ματούμαι».

Λίγους μήνες μετά, και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2016, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε αποφασιστεί από την γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, φανέρωνε πως τα χρήματα που έχει μέχρι τότε επενδύσει ο Ιβάν Σαββίδης άγγιζαν τα 56 εκατ. ευρώ. Εχουν περάσει 3,5 χρόνια από τότε. Σε αυτό το διάστημα, ο ΠΑΟΚ έχει πανηγυρίσει τέσσερις τίτλους, με τον Ιβάν Σαββίδη να κάνει το... χατίρι στον Σάββα Θεοδωρίδη: Να βάζει λεφτά.

Και να βάζει, σε αυτά τα 3,5 χρόνια, περισσότερα χρήματα από όσα είχε βάλει μέχρι τότε. Συγκεκριμένα, με την κάλυψη της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τα χρήματα που θα έχει βάλει ο Ιβάν Σαββίδης από τον Μάιο του 2016 μέχρι και σήμερα, θα αγγίζουν τα 64 εκατ. ευρώ. Οσο για τα οφσάιντ, φρόντισε να τα... αφήσει στους ξένους διαιτητές, έχοντας παράλληλα πιέσει -όσο κανείς άλλος- προκειμένου να τα «αφήσει» και στο VAR.

Είναι σίγουρο πάντως, πως ακόμα και αν εκείνη η δήλωση δεν είχε καταγραφεί, η επένδυση από τη πλευρά του Ιβάν Σαββίδη θα γινόταν. Οι αποφάσεις είχαν παρθεί καθώς ο στόχος ήταν ένας και μοναδικός. Η κορυφή. Και, επειδή οι καιροί άλλαξαν, τώρα που ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ούτως ή άλλως επένδυε, επένδυσε ακόμη περισσότερα και έφτασε στο κορυφή, ήρθε η ώρα να ασχοληθούν «με τα οφσάιντ και τους διαιτητές» εκείνοι που θεωρούσαν πως πρέπει όλοι να τα αφήσουν...

Ιβάν ΣαββίδηςποδόσφαιροΠΑΟΚ