Απόψεις|07.06.2019 20:07

ΑΕΚ: Πώς να πεις στους οπαδούς ότι δεν τα καταφέρνεις...

Ανδρέας Παπαλουκάς

Είθισται, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Και όχι μόνον με τους οπαδούς της ΑΕΚ – οι περισσότεροι από τους φίλους του Παναθηναϊκού έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους -  οι οποίοι νιώθουν υποδεέστεροι εκείνων του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Βλέπουν, στο μεταγραφικό παζάρι που μόλις ξεκίνησε ότι η ομάδα τους δεν είναι σε θέση ν’ ανταγωνιστεί τους άλλους δύο (πιο) ισχυρούς – τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο - του ελληνικού ποδοσφαίρου. Νιώθουν, κι ας μην είναι τούτο απολύτως ακριβές, σαν φτωχοί συγγενείς, καθώς η σύγκριση που ενίοτε γίνεται, τους βγάζει χαμένους.

Μοιραία, μιας που είμαστε μικρό χωριό, οι ίδιοι παίκτες προτείνονται από τους ατζέντηδες σε περισσότερες της μίας ομάδας. Συνεπώς, τα πάντα γίνονται γνωστά. Ο ένας μαθαίνει τις κινήσεις του άλλου, αλλά και τις ήττες του. Στην περίπτωση του Ροντρίγκο Σοάρες η ΑΕΚ εμφανίζεται, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο, να χάνει.

Να χάνει τον παίκτη, που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως τις εντυπώσεις. Τον οπαδό δεν τον ενδιαφέρει αν ο συνδιεκδικητής του Σοάρες θα διεκδικήσει την είσοδό του στο Champions League, ενώ η δική του ομάδα συμμετέχει στο Europa League, συνεπώς, ακόμα και την ίδια οικονομική πρόταση να είχε, λογικό ήταν επέλεγε τον πρωταθλητή.

Στο μυαλό του οπαδού είναι δύσκολο να μπει ο παράγοντας. Οι ενστάσεις του πρώτου, πολλές. Σου λέει, «δώσε – Μελισσανίδη, εν προκειμένω - περισσότερα λεφτά για να άρεις τις όποιες επιφυλάξεις έχει ο Σοάρες και ο κάθε Σοάρες».

Και πας εσύ και αποκτάς τον Παουλίνιο, που ήταν ο τρίτος στη λίστα σου των υποψήφιων αντικαταστατών του Γκάλο για τη θέση του δεξιού μπακ - σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

Σαφέστατα, τίποτα δεν αποκλείεται. Ενδέχεται ο Παουλίνιο να ξεπεράσει τις προσδοκίες των ιθυνόντων της ΑΕΚ και να αποδειχθεί καλύτερος του Σοάρες, όμως σε πρώτη φάση τις εντυπώσεις τις έχουν χάσει…

Οι διοικούντες την «Ενωση» πολλές φορές έχουν πει ότι προτεραιότητα για εκείνους αποτελεί η ολοκλήρωση του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια, καθώς και να μην υπάρξει υπέρβαση στο ταμείο της ΠΑΕ. Ωστόσο, όλα αυτά οι οπαδοί τα ακούν βερεσέ. Βλέπουν τους ιδιοκτήτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού να πλειοδοτούν της ομάδας τους και μουρμουράνε.

ΟλυμπιακόςΑΕΚChampions LeagueΠΑΟΚ