Απόψεις|08.06.2019 12:30

Μάδηµα µαξιλαριού

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Το σκυλί µας ονοµάζεται Βασίλω και πιστεύει ότι όσοι κατοικούµε στο σπίτι αποτελούµε αγέλη, της οποίας εκείνη τυγχάνει αρχηγός. Οταν λοιπόν βγαίνουµε έξω, η Βασίλω θεωρεί αυτονόητο ότι θα έρθει µαζί µας.

Κάποιο βράδυ όµως η αγέλη της Βασίλως αποφάσισε να πάει στο θέατρο, όπου δεν γίνονται δεκτοί σκύλοι, όποια ιδέα κι αν έχουν για τον εαυτό τους. Ετσι η αρχηγός έµεινε στο σπίτι, αναµένοντας την επιστροφή της υπόλοιπης αγέλης. Αλλά ούτε ο Ναπολέων στην Αγία Ελένη δεν αισθάνθηκε τέτοια ταπείνωση όση αισθάνθηκε εκείνο το βράδυ η Βασίλω.

Οταν µπήκαµε στο σπίτι, την είδαµε να τρέχει προς το µέρος µας µέσα σε ένα σύννεφο από πούπουλα. Για να µας τιµωρήσει, είχε µαδήσει και διαλύσει όλα τα µαξιλάρια του σπιτιού. Η αγέλη έπρεπε ή να σκουπίζει νυχτιάτικα ή να κοιµηθεί µέσα σε ορνιθώνα.

Στη Βασίλω παραπέµπει η συζήτηση για τα οικονοµικά µέτρα και το «µαξιλάρι ρευστότητας» για το οποίο κάνει λόγο ο κ. Τσακαλώτος. ∆ιότι η κυβέρνηση της Ελλάδας και η αγέλη της Βασίλως έχουν ένα κοινό πρόβληµα: να µη µαδιέται το µαξιλάρι και να µη σκορπάνε τα πούπουλά του.

Θα αποκαλύψω λοιπόν στον κ. Τσακαλώτο τι κάναµε εµείς, ως αγέλη, οσάκις θέλαµε να βγούµε έξω χωρίς την αρχηγό µας. Ισως του φανεί χρήσιµο για την υπόλοιπη θητεία του. Αγοράσαµε ένα ρολό χοντρού πλαστικού, µε το οποίο καλύπταµε τα κρεβάτια και τους καναπέδες. Επρεπε βέβαια το πλαστικό να στερεώνεται καλά κάθε φορά, διότι τα νύχια της Βασίλως δεν αστειεύονται. Και έπρεπε, έπειτα από κάθε έξοδο, να µαζεύουµε το πλαστικό και να το ξανατυλίγουµε. Η µέθοδος αποδείχθηκε αποτελεσµατική και έκτοτε τα µαξιλάρια µας χαίρουν άκρας υγείας, διότι η πονηρή αρχηγός µας γλιστρούσε πάνω στο χοντρό πλαστικό και δεν µπορούσε ούτε καν να το χαράξει.

Ισως πρέπει και η κυβέρνηση να απλώνει ένα χοντρό πλαστικό πάνω από το αφορολόγητο και το τέλος επιτηδεύµατος για να τα προφυλάξει. Μόνο που οφείλω να οµολογήσω ότι εµείς σταµατήσαµε να βγαίνουµε έξω. ∆ιότι είναι τέτοιος µπελάς να στρώνεις και να ξεστρώνεις το πλαστικό, που στο τέλος προτιµάς να µένεις στο σπίτι και να αφήνεις τη Βασίλω να πιστεύει ότι είναι ο αρχηγός της αγέλης

Ευκλείδης Τσακαλώτος