Απόψεις|12.06.2019 14:58

Ο φόρος και το ψάρεµα - Ελάτε στο «Κόμμα Μου»

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Τώρα που άρχισε και επισήµως η προεκλογική περίοδος (διότι ανεπισήµως είχε αρχίσει τον Σεπτέµβριο του 2015), µπορώ και εγώ να αποκαλύψω το πρόγραµµα του «Κόµµατός Μου». Κατ’ αρχάς, είναι πρόγραµµα σύντοµο. Οχι σαν της Ν∆, που φτάνει τις 50 σελίδες και που αµφιβάλλω αν ποτέ το διάβασε κανείς, αν κρίνω από το γεγονός ότι υπόσχεται πράγµατα που έχουν ήδη πραγµατοποιηθεί. Ούτε σαν του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σαν τις δέκα εντολές που έγιναν τέσσερις: Πολλή ανάπτυξη, πολλές δουλειές, λίγοι φόροι, πολλή ασφάλεια και αλληλεγγύη. Εγώ υπόσχοµαι µείωση της φορολογίας, αλλά και αύξηση των φόρων. Υπόσχοµαι, επίσης, πολλές δουλειές και καλάµια ψαρέµατος.

Οι φορολογικοί συντελεστές θα µειωθούν, όµως θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα ποδόµακτρα, τα οποία θα πρέπει να αλλάζουν κάθε µήνα ώστε να µην καταλαβαίνουν οι τουρίστες τι είδους λαός είµαστε. Θα βλέπουν παντού καινούργια ποδόµακτρα και θα θαυµάζουν. Επίσης, θα επιβληθεί αύξηση του ΦΠΑ στα εντοµοκτόνα, ως απάντηση στη βρετανική κυβέρνηση που τόλµησε να πει ότι οι τουρίστες κινδυνεύουν από τον ιό του Νείλου. Κάθε Βρετανός τουρίστας κατά την είσοδό του στην Ελλάδα θα χρεώνεται υποχρεωτικώς ένα σπρέι και µια αλοιφή για τα κουνούπια µε ΦΠΑ 1.000%.

Επίσης, το «Κόµµα Μου» θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας. Η Ν∆ λέει τετρακόσιες χιλιάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ πεντακόσιες, αλλά εγώ θα τις κάνω ένα εκατοµµύριο. Κάθε εβδοµάδα το Λαϊκό Λαχείο θα κληρώνει, αντί για πεντακοσάρικα, θέσεις εργασίας. Με 10 ευρώ, αν κερδίσεις, θα εισπράττεις µια πενταετή σύµβαση. Οπως αντιλαµβάνεσθε, τα Λαϊκά Λαχεία θα γίνουν ανάρπαστα και µε τις εισπράξεις η κυβέρνησή µου θα αγοράσει καλάµια ψαρέµατος. ∆ιότι, όπως έλεγαν τα τζιµάνια της αµερικανικής αποστολής µετά τον πόλεµο, δεν έχει αξία να ταΐζεις τον πεινασµένο, αξία έχει να του µάθεις να ψαρεύει µόνος του.

Ελπίζω να περισσέψουν και λίγα λεφτά για δολώµατα. Οπότε, όποιος κερδίζει αµορτί θα παραλαµβάνει ένα καλάµι και µετά από ένα δωρεάν σεµινάριο εκµάθησης ψαρέµατος, θα αµολιέται στις θάλασσες και τις ακτές µας. Ετσι θα εκπληρωθούν και οι στόχοι για το περιβάλλον, διότι µε τόσες χιλιάδες τόνους πλαστικά στη Μεσόγειο, όλο και κάτι θα πιάσουν οι µαθητευόµενοι ψαράδες.

εθνικές εκλογέςβουλευτικές εκλογέςεκλογές 2019