Απόψεις|20.06.2019 14:46

Το Δεσποτάτο της Ηπείρου, το Δεσποτάτο του Μορέως και η έρηµος Αλ Γιουνανία

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Επειδή η µείωση θα καθυστερήσει, οι συµβουλές µου έχουν κάπως µακροπρόθεσµο χαρακτήρα. Στις προτάσεις µου έλαβα υπόψη τη δηµογραφική κάµψη και τις συνέπειες από την αλλαγή του κλίµατος.

Οπως προβλέπουν έγκυροι επιστήµονες, σε πενήντα χρόνια θα είµαστε οι µισοί από ό,τι σήµερα και µόνον η Ηπειρος και η ∆υτική Πελοπόννησος δεν θα έχουν µετατραπεί σε έρηµο. Η υπόλοιπη χώρα θα µοιάζει µε τη Σαχάρα και φυσικά θα έχει ελάχιστο πληθυσµό. Το βάρος θα µετατοπιστεί στα δυτικά, όπου θα συγκεντρωθούν οι ολίγοι εναποµείναντες Ελληνες. Οι ενδεικνυόµενες πόλεις για να µεταφερθεί η πρωτεύουσα της χώρας θα είναι η Πάτρα και τα Γιάννενα.

Επειδή όµως οι Γιαννιώτες θα απορρίπτουν την Πάτρα και οι Πατρινοί τα Γιάννενα, αλλά και λόγω του πνεύµατος ενότητας που µας διακρίνει ως έθνος, στη σηµερινή Ελλάδα θα δηµιουργηθούν τρία κράτη: Το ∆εσποτάτο της Ηπείρου, το ∆εσποτάτο του Μορέως και η έρηµος Αλ Γιουνανία. Μέσα στο πολιτικό αυτό πλαίσιο οι οξυδερκείς επενδυτές -εκτός από την αθρόα αγορά και αποθήκευση µεγάλων ποσοτήτων νερού- καλούνται να δώσουν προτεραιότητα στα εξής: (α) Αγοράστε οικόπεδα σε αποµονωµένα χωριά της ∆υτικής Ελλάδας και πουλήστε αµέσως σε Κινέζους ακίνητα στην Αττική (µελλοντική Αλ Ατικίγια), στη Θεσσαλονίκη (µελλοντική Αλ Ξηρασία) και στη Θεσσαλία (µελλοντική Ντιπνεροπγιά). Ξεφορτωθείτε πάραυτα κτήµατα στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία σύντοµα θα µεταµορφωθούν σε βραχονησίδες, όπου θα πηγαίνουν διάφοροι συγκρουσιακοί τύποι για να βόσκουν κατσίκες και να αναρτούν σηµαίες. (β) Σε ό,τι αφορά την έρηµο Αλ Γιουνανία, σε λίγα πράγµατα αξίζει τον κόπο να επενδύσετε.

Συνιστώ την ΑΕ Παραγωγής Αντικατοπτρισµών, που θα παράγει οπτικές ψευδαισθήσεις, για παράδειγµα ανύπαρκτες οάσεις και δροσερές πηγές. Θα είναι ένα χρήσιµο δώρο για όσους ταξιδιώτες χάνονται στην έρηµο. Μάλιστα, η παραγωγή µπορεί να αρχίσει αµέσως. Αρκεί να προστεθεί ένα γκάτζετ µε τον κ. Μητσοτάκη να υποδέχεται σεΐχηδες επενδυτές στην όαση του Χαλά Ντερέ, όπως ονοµαζόταν παλαιότερα και προβλέπεται να µετονοµαστεί και πάλι το Χαλάνδρι. Η όαση του Αλ Χασάνι, όπως λεγόταν παλαιότερα και θα µετονοµαστεί και πάλι το Ελληνικό, θα εξακολουθεί να παρουσιάζει εκκρεµότητες.

εθνικές εκλογέςβουλευτικές εκλογές