Απόψεις|23.06.2019 17:32

Γιατί τώρα Κίνηµα Αλλαγής;

Newsroom

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οι πολίτες αποφασίζουν για τον νέο συσχετισµό δυνάµεων στην επόµενη Βουλή, για την επόµενη κυβέρνηση αλλά και για την επόµενη αντιπολίτευση. Ο συσχετισµός δυνάµεων θα καθορίσει την πορεία και την κατεύθυνση της χώρας για την έξοδο από την κρίση και θα σηµατοδοτήσει το πέρασµα σε µια νέα κανονικότητα που οι πολίτες έχουν ανάγκη.

Του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου

Επειτα από δέκα χρόνια κρίσης είναι προφανές ότι θέλουν να αφήσουν πίσω τους τον διχασµό, τον λαϊκισµό, την πολιτική εξαπάτηση, τις τυχοδιωκτικές πολιτικές και τις µικροκοµµατικές σκοπιµότητες. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να ξανακερδίσουν το µέλλον και να νιώσουν αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια σε µια Ελλάδα που θα µπορέσει να αναγεννηθεί. Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνηµα Αλλαγής διατυπώνουν καθαρό λόγο, µε πολιτικές θέσεις και προτάσεις για την ανάγκη αλλαγής πολιτικής και αλλαγής σελίδας. Ζητάµε από τους πολίτες να επιβεβαιώσουν στις εθνικές εκλογές τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και να ενισχύσουν αποφασιστικά τα ποσοστά του Κινήµατος Αλλαγής, ώστε να αποτελέσει την εποµένη των εκλογών µια ισχυρή δύναµη σταθερότητας και προοδευτικής προοπτικής.

Η ενίσχυση του Κινήµατος Αλλαγής στις κάλπες είναι η επιλογή για την ανάκτηση του προοδευτικού χώρου, για ένα συγκροτηµένο και αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση, µε ανάπτυξη της οικονοµίας και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για την προστασία των δικαιωµάτων, των ελευθεριών αλλά και της ασφάλειας του πολίτη. Η ενίσχυση της δύναµής µας από τη δύναµη των πολιτών σηµαίνει µεγαλύτερη δυνατότητα να προωθήσουµε πολιτικές για τη µείωση της φορολογίας, το εγγυηµένο εισόδηµα, την προστασία της πρώτης κατοικίας, το σταθερό επενδυτικό και αναπτυξιακό περιβάλλον, την υποστήριξη της επαγγελµατικής δραστηριότητας των νέων, µεταρρυθµίσεις στην Παιδεία, την Υγεία και την Ασφάλεια.

Σηµαίνει πάνω απ’ όλα πολιτική σταθερότητα και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Το Κίνηµα Αλλαγής έχει από την πρώτη στιγµή δηλώσει ότι την εποµένη των εκλογών θα επιδιώξει να καταργηθεί η απλή αναλογική και θα συµπράξει για την ψήφιση νέου εκλογικού νόµου που θα διασφαλίζει την κυβερνησιµότητα και την αντιπροσωπευτικότητα. Εχει επίσης δεσµευθεί ότι θα συµµετάσχει στη συνταγµατική αναθεώρηση και ότι θα παλέψει για την αποκατάσταση του κύρους των θεσµών και ιδιαίτερα της ∆ικαιοσύνης, για την προστασία των δικαιωµάτων και των ελευθεριών των πολιτών, καθώς και της ποιότητας της ∆ηµοκρατίας.

Στις 7 Ιουλίου ο ελληνικός λαός επιλέγει κυβέρνηση, αλλά επιλέγει και αντιπολίτευση. Του ζητάµε να µας εµπιστευθεί και πάλι για να ηττηθούν οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και για να µην αποτελέσει η άνοδος της Ν∆ στην εξουσία µια ευκαιρία αποσύνδεσης της οικονοµικής ανάπτυξης από τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και της ανάταξης της κοινωνικής συνοχής. Η ευθύνη και η σταθερότητα της επόµενης µέρας περνούν από την ισχυρή επιλογή του Κινήµατος Αλλαγής ως της δύναµης της ∆ηµοκρατικής Παράταξης που υπηρέτησε τον λαό και στήριξε τη χώρα σε όλες τις δύσκολες περιόδους, όπως και στα χρόνια της ευηµερίας. Στη νέα κανονικότητα που θα χτίσουµε η Ελλάδα χρειάζεται τη δύναµη της Αλλαγής.

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών

ΚΙΝΑΛεθνικές εκλογές 2019