Απόψεις|25.06.2019 14:21

Μήπως είσαι κορασίς;

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Θα µε ρωτήσεις, δεν έχεις λογαριασµούς να εξοφλήσεις και θέλεις να αξιοποιήσεις το κεφάλαιό σου για εκλογικούς σκοπούς; Πράγµατι έχω, αλλά νοµίζω ότι όλοι οι οργανισµοί θα δείξουν κατανόηση και θα συµφωνήσουν πως µεγαλύτερη σηµασία έχει η κοινοβουλευτική έκφραση της κοινωνικής τάξης των κτηµατιών, παρά η µείωση των ελλειµµάτων τους. ∆ιότι, αν η τάξη των κτηµατιών δεν αντιπροσωπεύεται, τότε ποιο µέλλον θα έχουν οι οργανισµοί; Θα µου πείτε, κάθε Ελληνας είναι ιδιοκτήτης ολίγων τετραγωνικών και άρα κτηµατίας.

Ένας λόγος παραπάνω, λοιπόν, να δείξουν οι οργανισµοί κατανόηση, διότι υπάρχουν και άλλοι 2.000.000 κτηµατίες που δεν πλήρωσαν τους λογαριασµούς στη ∆ΕΗ και υποπτεύοµαι ότι και εκείνοι ετοιµάζουν κόµµατα. Αυτό θα ήταν τραγικό για τη ∆ηµοκρατία, διότι εκλογές µε τόσα ψηφοδέλτια δεν θα βγάλουν ποτέ αποτελέσµατα, ακριβώς όπως δεν έβγαζαν οι εκλογές της αλήστου µνήµης ΕΦΕΕ.

Αν, πάντως, πείσω τους άλλους κτηµατίες να µην κατέλθουν στις εκλογές, αποµένει ακόµη ένα εµπόδιο: η κατάρτιση του ψηφοδελτίου. ∆ιότι οι περισσότεροι γνωστοί µου είναι συνταξιούχοι, αλλά και µόνο το γεγονός ότι κάποιος λαµβάνει σύνταξη τον καθιστά ύποπτο. Πού ξέρω εγώ κύριε αν εσύ λαµβάνεις νοµίµως σύνταξη και ότι δεν σου τη δίνουν; ∆ιότι στην Ελλάδα µπορεί να σου δίνουν κάτι νοµίµως και εσύ να το εισπράττεις παρανόµως. Ή να σου το δίνουν παρανόµως και εσύ να το εισπράττεις νοµίµως.

Το θέµα είναι ότι σε αµφότερες τις περιπτώσεις θα σε διαγράψουν από τα ψηφοδέλτια. Αν, επί παραδείγµατι, συµπεριλάβω στο ψηφοδέλτιο του «Κόµµατός Μου» τη γειτόνισσα που συνταξιοδοτήθηκε από το ΙΚΑ, πώς µπορώ να ξέρω ότι είχε όλα της τα ένσηµα και ότι δεν έκανε λάθος ο ΕΦΚΑ; Μόνος τρόπος είναι να καθίσω και να µετρήσω ένα ένα τα ένσηµα των υποψηφίων για να αποκλείσω την περίπτωση να είναι άγαµες κορασίδες. Πώς θα προλάβω, όµως, µέχρι τις 7 Ιουλίου µε τόσα ένσηµα; Μια και ανέκυψε το πρόβληµα µε το ντιµπέιτ, λέω να προτείνω µια µικρή αναβολή των εκλογών µέχρι τον Σεπτέµβριο, ώστε να µπορέσουµε να καταρτίσουµε ψηφοδέλτια. Και εγώ και οι άλλοι κτηµατίες.

εθνικές εκλογέςβουλευτικές εκλογές