Απόψεις|28.06.2019 21:14

Παναθηναϊκός: Ενας Βαρδινογιάννης τού χρειάζεται

Ανδρέας Παπαλουκάς

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε. Και τι είπε εν ολίγοις; Κάλεσε όλους τους επιφανείς, αλλά κι ανώνυμους Παναθηναϊκούς να συνδράμουν το έργο του.

Καλά να το λες, δύσκολα, όμως, να γίνεται. Μπορεί όλοι να ισχυρίζονται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 2,5 εκατ. οπαδοί της ομάδας του «τριφυλλιού», όμως ελάχιστοι δίνουν το «παρών» και ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα που επιχειρείται από τους εκάστοτε διοικητικούς ηγέτες και δη από εκείνους οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη. Το επιχείρησε και ο Γιάννης Αλαφούζος και τα αποτελέσματα είναι λίγο – πολύ γνωστά.

Ούτε καν 10.000 φίλοι του Παναθηναϊκού κάθε χρόνο δεν έγιναν μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Κι εκείνος ήθελε τους «πράσινους» να τους κάνει… Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ (όχι, βέβαια, σε μέγεθος, αλλά στον τρόπο λειτουργίας και εκλογής διοίκησης), αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να υποστεί παταγώδη αποτυχία, καθώς στα πέντε πρώτα χρόνια ζωής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας το συνολικό ποσόν που συγκεντρώθηκε δεν ξεπέρασε ούτε καν τα 9 εκατ.€ (8.967.476€ για την ακρίβεια).

Πώς να μαζευτούν, λοιπόν, 20εκατ.€ που θέλει σε περίπου ένα χρόνο ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη… Ελα ντε!! Τι κάνει τον Δ. Γιαννακόπουλο να αισιοδοξεί ότι θα μπορέσει να πείσει περισσότερο κόσμο, αλλά κυρίως λεφτάδες Παναθηναϊκούς να προσέλθουν και να καταθέσουν τον οβολό τους; Θεωρώ πως ούτε κι ο ίδιος το πιστεύει, εκτός εάν έχει ήδη βρει έναν επιχειρηματία τεραστίου οικονομικού διαμετρήματος, έναν Βαρδινογιάννη, ας πούμε.

Αν είναι κι ο ίδιος ο Βαρδινογιάννης, το όνομα του οποίου, διόλου τυχαία, επικαλέστηκε ο Δ. Γιαννακόπουλος, ακόμα καλύτερα.

Ναι, τον Βαρδινογιάννη που αποτελεί persona non grata για μεγάλη μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού, ορισμένοι από τους οποίους ακόμα και τώρα, τυφλωμένοι από το μίσος που τρέφουν για την οικογένεια, δεν τον θέλουν στην ΠΑΕ, παρά το γεγονός ότι η ομάδα τους έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο κατάντιας που δεν μπορεί ν’ αποκτήσει τον Κατελάρη (!) και που χάνει τον Τσιλιανίδη από τον ΟΦΗ.

Είναι εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στο συλλαλητήριο κατά των Βαρδινογιάννηδων, είναι οι ίδιοι που θεωρούν πως οι διαχειριστές της πολυμετοχικότητας, που ισχυρίζονταν πως είναι περισσότεροι δυνατοί – οικονομικά – από τον Αμπραμόβιτς, ουδέν λάθος έπραξαν και διαχειρίστηκαν άψογα τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί. Κι ας μην μπορεί από τότε ο σύλλογος να ορθοποδήσει.

Είναι οι ίδιοι, αμετανόητοι, που σιχτίριζαν τον Βαρδινογιάννη επειδή η ομάδα δεν κέρδιζε πρωταθλήματα και τον έκανε ο Κόκκαλης ό,τι ήθελε, ενώ τώρα, που η ομάδα τους παρέμεινε πέρυσι στη Super League με σκανδαλώδη τρόπο και έχει απαγόρευση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ουδόλως τους ενοχλεί. Είναι οι ίδιοι που προτιμούν να δουν την ομάδα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, παρά να επιστρέψει ένας Βαρδινογιάννης (όποιος και να’ ναι αυτός) στη διοίκηση της ΠΑΕ.

Τώρα που απηύθυνε ευθέως πρόσκληση στον Τζίγκερ ο Δ. Γιαννακόπουλος, τι θα κάνουν; Θα βάλουν στο στόχαστρό τους και το αφεντικό της ομάδας μπάσκετ και του Ερασιτέχνη; Ικανούς τους έχω...

ΜπαρτσελόναΠαναθηναϊκόςΔημήτρης Γιαννακόπουλος