Απόψεις|01.07.2019 20:36

Νίκη Κεραμέως στο Έθνος: Την 7η Ιουλίου, οι κάλπες πρέπει να ξαναγεµίσουν

Newsroom

Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν την ερχόµενη Κυριακή το µέλλον της χώρας που επιθυµούν. Η συγκυρία κρίσιµη και οι διαφαινόµενες επιλογές διαµετρικά αντίθετες. 

Οι παθογένειες του πολιτικού µας συστήµατος είναι διαχρονικές και βαρύνουν και τις προηγούµενες κυβερνήσεις. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, εντάθηκαν µε εκθετικό ρυθµό από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η πολυετής κρίση οδήγησε, το 2015, στην ανάδειξη µίας κυβέρνησης που επένδυσε στον λαϊκισµό, τον διχαστικό λόγο και την ακατάσχετη παροχολογία. Χωρίς αντίληψη των διεθνών ισορροπιών και χωρίς συνεκτικό σχέδιο δράσης για την οικονοµία, πέραν βεβαίως του περιβόητου και φύσει ανεφάρµοστου «Προγράµµατος της Θεσσαλονίκης», συγκρούστηκε εν τέλει µε την πραγµατικότητα.

Πορεύτηκε, επίσης, µε αµετροέπεια και ιδεοληψία, αναπαράγοντας κακέκτυπα του παρελθόντος και υποβαθµίζοντας τους θεσµούς και το κράτος δικαίου. Την τελευταία τετραετία εκτυλίχθηκαν γεγονότα που ως τότε θεωρούνταν αδιανόητα: ένα κίβδηλο και διχαστικό δηµοψήφισµα, κλείσιµο των τραπεζών και επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, επιβάρυνση του δηµόσιου ταµείου µε δεκάδες δισ. ευρώ από την περιπετειώδη για τη χώρα µας πρώτη περίοδο του 2015, ληστρική υπερ-φορολόγηση για την επίτευξη πλεονασµάτων, που πίεσε ασφυκτικά τη µεσαία τάξη, πληγές στην εθνική µας υπερηφάνεια, επίδειξη ανοχής στην ανοµία και παραβατικότητα, συστηµατική υποβάθµιση της παιδείας.

Στον αντίποδα, η Νέα ∆ηµοκρατία κατάφερε να αρθρώσει µια ενωτική και συνεκτική, εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, µε σαφή στόχευση την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάµεων της κοινωνίας, ώστε να µεγαλώσει η «πίτα» για όλους και να σταµατήσει η αναδιανοµή της µιζέριας. Βασικοί άξονες των προγραµµατικών µας θέσεων, η βελτίωση του επιχειρηµατικού περιβάλλοντος και η µείωση φόρων και εισφορών, η δηµιουργία περισσότερων και καλά αµειβόµενων θέσεων εργασίας, η προσέλκυση επενδύσεων και η αποκατάσταση του αισθήµατος ασφάλειας για όλους, που αποσκοπούν στο να τεθεί η χώρα σε µια σταθερή αναπτυξιακή πορεία.

Παράλληλα, προτείνονται γενναίες θεσµικές τοµές, µε αιχµή την αποτελεσµατικότερη απονοµή της δικαιοσύνης και την εκπαιδευτική µεταρρύθµιση, ώστε να στηριχθεί η αναπτυξιακή δυναµική και να επιτευχθούν υψηλότεροι δείκτες κοινωνικού κεφαλαίου. Οι θέσεις αυτές αποτελούν, κατά την εκτίµησή µου, ιδίως στην παρούσα συγκυρία, τη µόνη ευκαιρία να πορευτούµε µε σιγουριά προς την κατεύθυνση της εµπέδωσης εν πολλοίς αυτονόητων αξιών για ένα κράτος δικαίου και ελεύθερης οικονοµίας.

Στις ευρωεκλογές, αποδοκιµάστηκε η ανερµάτιστη πολιτική της απερχόµενης κυβέρνησης και επιδοκιµάστηκε η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της Νέας ∆ηµοκρατίας. Την 7η Ιουλίου, οι κάλπες πρέπει να ξαναγεµίσουν. Τώρα, είναι αναγκαία µία ισχυρή εντολή αυτοδυναµίας, ώστε αφενός η Ν∆ να είναι σε θέση να εφαρµόσει, µε σταθερότητα και προοπτική, το πρόγραµµά της, αφετέρου να αποφευχθεί η ακυβερνησία που έχει ήδη σκηνοθετήσει για την επόµενη ηµέρα η απερχόµενη κυβέρνηση, µε την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Η τελική επιλογή ανήκει σε όλους µας.

* Η Νίκη Κεραμέως είναι υποψήφια βουλευτής στον Bόρειο Tοµέα της Β’ Αθηνών µε τη Νέα ∆ηµοκρατία

Νίκη Κεραμέωςεθνικές εκλογές