Απόψεις|01.07.2019 20:39

Μαρία Κομνηνάκα στο Έθνος: Ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε όσους µας έφεραν ως εδώ

Newsroom

Αυτές τις µέρες θα έλεγε κανείς ότι βλέπουµε σε επανάληψη το ίδιο χιλιοπαιγµένο έργο. «Ποιος θα κρατάει το τιµόνι της κυβέρνησης», «αυτοδυναµία για να µην µπλέξει η χώρα σε περιπέτειες» και την ίδια ώρα πολλοί πρόθυµοι να συµπληρώσουν την όποια κυβέρνηση. Παλιοί ξαναβαπτισµένοι σωτήρες και νέα κόµµατα µίας χρήσης δηλώνουν «παρών» για να συνεχίζονται οι µνηµονιακές και µεταµνηµονιακές δεσµεύσεις, που όλοι µαζί ψήφισαν και θα κάνουν τα πάντα για να µην αµφισβητηθούν. Μονότονα επαναλαµβάνεται το ίδιο σενάριο: Να διαλέξουµε το µικρότερο κακό, που τελικά πάντα καταλήγει χειρότερο από το προηγούµενο.

Για «δίκαιη ανάπτυξη» ο ΣΥΡΙΖΑ, για «δυναµική ανάπτυξη» η Ν∆, όµως είναι αυτή η «ανάπτυξη», που θεωρεί κόστος τη ζωή και τα δικαιώµατά µας. Οι νέοι και οι νέες, που όλες οι κυβερνήσεις στα χρόνια της κρίσης θέλησαν να µας εκπαιδεύσουν να συµβιβαζόµαστε στις όλο και χαµηλότερες απαιτήσεις, ξέρουµε από πρώτο χέρι τι εννοούν όταν λένε «δίκαιο και βιώσιµο».

«∆ίκαιο και βιώσιµο» γι’ αυτούς είναι η ανακύκλωση της ανεργίας σε δίµηνα και οχτάµηνα προγράµµατα του ΟΑΕ∆, τα ελαστικά ωράρια µε τσακισµένους µισθούς και δικαιώµατα. Είναι να ζητούν ως «αντίµετρο» για τη διατήρηση των µειωµένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά τον υπερπληθυσµό εγκλωβισµένων προσφύγων και µεταναστών στα hotspots.

Οι εξευτελιστικές τιµές παραγωγού στο λάδι, το κρέας και το γάλα, που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη του κόστους παραγωγής τους. Αυτά και άλλα τόσα που µαύρισαν και συνεχίζουν να µαυρίζουν τη ζωή συνολικά, και εδώ στη Λέσβο, είναι η µετάφραση των δεσµεύσεων στους µηχανισµούς επιτήρησης και στα µατωµένα πλεονάσµατα ως το 2060, τα οποία δηλώνουν ότι θα υπηρετήσουν, από όποια θέση, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι παλιοί γνώριµοι -Ν∆ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ- που µετά το ξελάσπωµα της πολιτικής τους επιστρέφουν πιο επιθετικοί να συνεχίσουν το έργο τους. Από κοντά και τα νέας κοπής συµπληρώµατα, τα οποία ήδη δηλώνουν πρόθυµα να συµβάλουν στην κυβερνητική σταθερότητα.

Σ’ αυτές τις εκλογές έχουµε µια ευκαιρία να χαλάσουµε τα σχέδια σε όσους πιστεύουν ότι θα µας κρατάνε για πάντα στο χέρι. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η µόνη κερδισµένη ψήφος για τη ζωή µας, για να δυναµώσει η δική µας φωνή, που δεν παζαρεύει πόσο θα χάσουµε, αλλά διεκδικεί ακούραστα τα δικαιώµατα και τη ζωή που αξίζουµε και µπορούµε να έχουµε σήµερα.

Το ΚΚΕ είναι το µόνο κόµµα που µπορεί να αναµετρηθεί µε τις συντηρητικές πολιτικές που µας θέλουν πεσµένους στα γόνατα, το µόνο κόµµα που το σύστηµα φοβάται να δει ενισχυµένο. Ιδιαίτερα η νεολαία, να µην κάνει τη χάρη σε όσους τη θέλουν απαθή και αποστασιοποιηµένη, σε όσους κάνουν τα πάντα για να την ωθήσουν στα αζήτητα «της αποχής», είτε την αποχή της ψήφου είτε πολύ περισσότερο του καθηµερινού αγώνα.

Η νέα γενιά έχει χρέος σε αυτές τις εκλογές να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι «κοµπάρσου». Να γυρίσει την πλάτη σε όσους µας έφεραν ως εδώ (ΣΥΡΙΖΑ, Ν∆, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), να στείλει στα αζήτητα τους εγκληµατίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής και τους επίδοξους ακροδεξιούς συνεχιστές τους. Αυτή τη φορά παίρνουµε τη ζωή µας στα χέρια µας. ∆υναµώνουµε αποφασιστικά το ΚΚΕ, τη µόνη µαχητική, συνεπή, ασυµβίβαστη δύναµη, τη δύναµή σου την επόµενη µέρα.

* Η Μαρία Κομνηνάκα είναι υποψήφια βουλευτής του Νοµού Λέσβου µε το ΚΚΕ

εκλογέςεκλογές 2019