Απόψεις|03.07.2019 14:29

Πρόταση από το Κόμμα Μου: Μήνας επτά ηµερών

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Το Κόµµα Μου εξακολουθεί να µην αναγνωρίζεται στα γκάλοπ και έχω την υποψία ότι δεν θα επιτύχω αυτοδυναµία και θα υποχρεωθώ να κυβερνήσω µε την ψήφο ανοχής του ΚΙΝΑΛ. Γι’ αυτό και σήµερα θα ανακοινώσω µία προεκλογική υπόσχεση, µοναδική στην πολιτική ιστορία της χώρας: Υπόσχοµαι τη «Σύγκλιση µεταξύ των Μονάδων του Χρόνου».

Ο µήνας θα εξισωθεί µε την εβδοµάδα. Ητοι, θα έχει µόνον επτά µέρες. Τα πλεονεκτήµατα της πρότασής µου -την οποία εµπνεύστηκα από τον στίχο «και ο µήνας έχει εννιά»- είναι ποικίλα και έχω τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα τα αντιληφθεί αµέσως. Πρώτο, οι µισθοί θα καταβάλλονται τέσσερις φορές συχνότερα, µε άριστα αποτελέσµατα στην αύξηση του ΑΕΠ και στους ρυθµούς ανάπτυξης. Προσδοκώ, συνεπώς, υποστήριξη από τις εργατικές οργανώσεις και το ∆ΝΤ.

Δεύτερο, µε το µέτρο αυτό καταργούνται οι περισσότερες σταθερές εορτές, µεταξύ των οποίων και οι αργίες του ∆εκαπενταύγουστου, της 28ης Οκτωβρίου, των Χριστουγέννων (µαζί µε το δώρο φυσικά), και της 25ης Μαρτίου. Προσδοκώ, συνεπώς, υποστήριξη από τις εργοδοτικές οργανώσεις. Τρίτο, ο µηνιαίος χρόνος εργασίας θα µειωθεί, χωρίς όµως να αλλάξει. Το µηνιαίο ωροµίσθιο θα τετραπλασιαστεί, αλλά το εβδοµαδιαίο ωροµίσθιο θα µείνει το ίδιο, µε εκπληκτικές επιδράσεις στην παραγωγικότητα. Τέταρτο, όσα τροµακτικά λέγονται περί 8ης Ιουλίου δεν θα συµβούν ποτέ, για τον απλό λόγο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια ηµεροµηνία.

Το πέµπτο µεγάλο πλεονέκτηµα αφορά τους χαµένους των εκλογών, οι οποίες βάσει του Συντάγµατος θα πρέπει να ξαναγίνουν σε τέσσερα χρόνια νέου τύπου, δηλαδή σε 48 εβδοµάδες. Εννοείται ότι η νέα αντιπολίτευση θα αρχίσει να απαιτεί νέες εκλογές από τη νέα 1η Αυγούστου. Είµαι βέβαιος ότι το µέτρο «Σύγκλιση µεταξύ των Μονάδων του Χρόνου» επιλύει πολλά προβλήµατα και θα το µιµηθούν όλες οι πολιτισµένες χώρες.

Θα µου πείτε, γιατί δεν το έλεγες τόσον καιρό, να σώσεις την Ελλάδα; Φοβόµουνα ότι µπορεί κάποιος να βγει και να υποσχεθεί τον µήνα των έξι ηµερών. Στην περίπτωση αυτή όµως δεν θα γίνονταν εκλογές, αφού δεν θα υπήρχε 7η Ιουλίου. Αρα, εγώ δεν θα εκλεγόµουν και ποιος θα εφάρµοζε το σωτήριο πρόγραµµά Μου;

εθνικές εκλογές 2019εκλογές 2019