Απόψεις|10.07.2019 15:44

Αλλο να παίζεις με Ρομά κι άλλο με θηρία

Ανδρέας Παπαλουκάς

Μέχρι τώρα ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν θεατής. Προπονητής της εξέδρας, απ’ εκείνους που ασκούν κριτική στους πάντες. Που μπορούν να λένε και μια κουβέντα παραπάνω και κανείς να μην τους επικρίνει. Αλλωστε, στην Ελλάδα οι κρίνοντες (οπαδοί) συνήθως δεν κρίνονται. Επικρίνουν και λογαριασμό δεν δίνουν σε κανέναν.

Και στο ποδόσφαιρο, του οποίου ο νέος υφυπουργός, υπεύθυνος σε θέματα Αθλητισμού, είναι λάτρης, αλλά και στα λοιπά ομαδικά αθλήματα αποτελεί πλέον αξίωμα: «Ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν παίζει…».

Μέχρι τώρα που ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη βρισκόταν, μαζί με το κόμμα στο οποίο ανήκει, τη ΝΔ, στην αντιπολίτευση, αναδείκνυε όλα τα στραβά κι ανάποδα του ελληνικού αθλητισμού, ενίοτε, δε, τα μεγαλοποιούσε. Ο ρόλος του ήταν εύκολος. Και ο λόγος του μονίμως καταγγελτικός.

«Οι όποιες προσπάθειες της κυβέρνησης να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο έχουν αποτύχει», δήλωνε ο γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος, όμως, ως οπαδός του ΟΦΗ, όπως αυτοπροσδιορίζεται σε οπαδικό επίπεδο, πανηγύρισε δεόντως τις δύο εκτός έδρας νίκες επί των Παναθηναϊκού, Ατρομήτου, πρώτες του μακριά από το «Γεντί Κουλέ», τις οποίες μάλιστα πέτυχε στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές και αναμφίβολα προκάλεσαν έκπληξη. Οπως, βέβαια, πανηγύρισε και τον παραμονή του ΟΦΗ στη Super League, ασχέτως αν επιτεύχθηκε με σκανδαλώδη τρόπο, καθώς, στον δεύτερο αγώνα-μπαράζ με αντίπαλο τον γείτονα Πλατανιά, δόθηκε στην ομάδα του Ηρακλείου ανύπαρκτο πέναλτι.

Οι πανηγυρισμοί του (και για τη νίκη της ΝΔ) θα τελειώσουν, θέλοντας και μη.

Τα ματς που θα δίνει πλέον δεν θα είναι φιλικά, όπως σ’ εκείνο που συμμετείχε, έχοντας συμπαίκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αντίπαλο ομάδα Ρομά, που παρουσιάστηκε ενισχυμένη με τον Ντανιέλ Μπατίστα.

Αν και τότε αρκετοί μπήκαν στο προφίλ του στο Twitter και τον αποδοκίμασαν, γράφοντας ο ένας ότι «Εδώ ο κόσμος χάνεται και εσείς παίζετε θέατρο της πλάκας» και ο άλλος «Να σας θυμίσω τι είχε πει η απαράδεκτη Βούλτεψη, ότι δίπλα στους "γύφτους μένουν άνθρωποι"... Ρε, δεν έχετε ίχνος τσίπας, μόνο υποκρισία και φαρισαϊσμό... Ρε άμε να χάνεστε»…

Τώρα, οι αγώνες που θα δώσει δεν θα είναι φιλικοί ή ψηφοθηρικοί. Θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει θηρία και να επιλύσει σειρά φλεγόντων θεμάτων, όπως εκείνο των ισορροπιών στην ΕΠΟ, της αναδιάρθρωσης στο ποδόσφαιρο, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά και της διαμορφωθείσας κατάστασης στο ελληνικό μπάσκετ, μετά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 ανδρών. Θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε αναδιάρθρωση της Α1 μπάσκετ ανδρών ή θα αφήσει την κατάσταση ως έχει; Αν πράξει το πρώτο, θα ικανοποιήσει τον Ολυμπιακό και εκείνους που θεωρούν ότι δεν υπάρχει ελληνικό μπάσκετ χωρίς την παρουσία ενός εκ των «αιωνίων» αντιπάλων και θα εξεγείρει τον Παναθηναϊκό, που διατυπώνει την άποψη ότι οι «ερυθρόλευκοι», μόνοι τους, επέλεξαν την οδό του υποβιβασμού, συνεπώς πρέπει να αγωνιστούν στην Α2.

Τώρα να τον δούμε…

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΠΑΟΟλυμπιακόςΛευτέρης Αυγενάκης