Απόψεις|16.11.2018 15:20

Ποιον αριθµό είπατε;

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Ο λόγος είναι ότι το υποτιθέµενο άλλο µέλος θα έλεγε ότι ανήκει στο «Κόµµα Μου», εννοώντας βεβαίως το δικό Μου κόµµα. Οµως, ο κόσµος θα νόµιζε ότι θα εννοούσε το δικό του.

Ετσι, η αρχηγία µου θα αµφισβητούταν, κάτι που δεν θα συµβεί αν δεν υπάρχει άλλο µέλος στο Κόµµα Μου και ο κόσµος γνωρίζει ποιος είναι ο αρχηγός.

Διότι δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο στη ζωή από το να νοµίζεις ότι είσαι αρχηγός του κόµµατός Σου και ξαφνικά να ανακαλύπτεις ότι υπάρχουν ακροδεξιά µέλη του που συµπεριφέρονται ως αρχηγοί του κόµµατός Τους.

Τότε αρχίζεις και αντιδράς αλλοπρόσαλλα, προκειµένου να ακυρώσεις τους σφετεριστές της εξουσίας σου, και παίρνεις πίσω αυτά που είχες υπογράψει στο παρελθόν, µε δύο λόγια συµπεριφέρεσαι σαν πρώην αντιπρόεδρος επαρχιακού σωµατείου και ειδικώς του Εδεσσαϊκού που λέει και ο πρωθυπουργός, διότι η οµάδα αυτή από την Α’ Εθνική υποβιβάστηκε διαδοχικώς σε όλες τις παρακάτω κατηγορίες. Τώρα βεβαίως ανέβηκε πάλι στη Γ’ Εθνική και είναι καλά στην υγεία της.

Εν πάση περιπτώσει, µόλις ανασυστήσω το Κόµµα Μου, θα ζητήσω από τον πρωθυπουργό να κάνουµε µια αναθεώρηση του Συντάγµατος, µε την εξής µέθοδο που δεν έχει εφαρµοστεί µέχρι τώρα: Κάθε βουλευτής θα κρατά µία καρτέλα µε τυχαίους αριθµούς και ο πρόεδρος της Βουλής θα κληρώνει από µία σακουλίτσα µικρά ξυλάκια, που κι αυτά θα γράφουν αριθµούς επάνω.

Οσάκις κληρώνεται αριθµός που αναγράφεται στην καρτέλα του, ο βουλευτής θα τον διαγράφει. Θα κερδίζει η καρτέλα της οποίας θα κληρωθούν όλοι οι αριθµοί και θα αναθεωρούνται τα αντίστοιχα άρθρα του Συντάγµατος. Ετσι µόνο θα επιτευχθεί η δέουσα συναίνεση για την αναθεώρηση, διότι αλλιώς δεν τη βλέπω. Και ίσως η πολιτική ζωή θα αποκτήσει επιτέλους ενδιαφέρον.