Απόψεις|22.07.2019 14:55

Μεταµεληµένοι... δύο ταχυτήτων

Newsroom

Δεν µας φτάνουν οι µεταµεληµένοι αριστεροί που ψήφισαν µε έξυπνοστρατηγικό τρόπο τη Ν∆ για να σώσουν τη χώρα, έχουµε τώρα και τους µεταµεληµένους µακεδονοµάχους. Οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στους υποκριτές µεταµεληµένους, µε πρώτη την ηγεσία της Ν∆ που «ανακαλύπτει» πόσο καλή είναι η προδοτική-επαίσχυντη Συµφωνία των Πρεσπών, και τους µεταµεληµένους για την ψήφο τους στη Ν∆.

Οι δεύτεροι είναι αυτοί που διάβαζαν τον τίτλο του συµβολαίου της Ν∆ για τη Μακεδονία και δεν πρόσεχαν τα ψιλά γράµµατα. Που φώναζαν στα συλλαλητήρια ότι η Μακεδονία είναι µία και ελληνική και οι βουλευτές της Ν∆ τούς χτυπούσαν πατρικά στην πλάτη. Που δεν παραχωρούσαν στους γείτονες εθνότητα και γλώσσα και σύσσωµη η Ν∆ τούς κανάκευε. Που πίστεψαν ότι τα εννοεί αυτά και της έδωσαν την ψήφο τους.

Και για όσους είχαν προσέξει τα ψιλά γράµµατα -οι διεθνείς συνθήκες δεν αλλάζουν, δεσµεύουν και την επόµενη κυβέρνηση- είχαν βρει άλλο παραµύθι: θα τη βελτιώσουν, θα φτάσουν µέχρι και στο βέτο όταν θα συζητηθεί η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. Προσπαθήσαµε να αποκαλύψουµε την προεκλογική απάτη, το ανέφικτο της «βελτίωσης» µιας τόσο καλής συµφωνίας, ζητήσαµε να µας πουν, εν πάση περιπτώσει, συγκεκριµένα πού θα τη βελτιώσουν. Και προβλέψαµε ότι θα εφαρµόσουν εις ολόκληρον τη Συµφωνία, και ότι τότε θα βρεθούν αντιµέτωποι µε το κοµµάτι των εθνικιστών που ενσωµάτωσαν στο κόµµα τους και οι οποίοι πήραν τοις µετρητοίς τα ψεύτικα τα λόγια τα υπερπατριωτικά. ∆ύο βδοµάδες µετά τις εκλογές, έχουµε φτάσει ακριβώς σε αυτό το σηµείο.

Σε χρόνο µηδέν η πατριδοκαπηλία κατέρρευσε, τα παράγωγά της όµως εντός και πέριξ της Ν∆ είναι στα κάγκελα. Τώρα θα δυσκολέψουν τα πράγµατα για τη Ν∆, και όχι µόνο πάνω από τη Λάρισα. Τώρα ήρθε η ώρα της πληρωµής. Γι’ αυτό και δεν θα ακούσουµε όσους -κυρίως µεταµεληµένους αριστερούς χορηγούς της Ν∆- µας καλούν να ξεκολλήσουµε από τις Πρέσπες, να ξεχάσουµε και να προχωρήσουµε. Γιατί είναι πολλά που πρέπει να παραβλέψουµε και δεν έχουµε κανέναν λόγο να τους κάνουµε το χατίρι. Πρέσπες, Μεταναστευτικό, Σ∆ΟΕ, ΣΕΠΕ, µείωση φορολογίας στις καλένδες. Και έπεται συνέχεια.

Στο θέµα των Πρεσπών, εκκωφαντική όσο και ένοχη είναι η σιωπή της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Συµµετέχοντας στο αντιΣΥΡΙΖΑ µέτωπο, ήταν στην πρώτη γραµµή της µάχης κατά της Συµφωνίας. ∆ιακίνησαν το δηλητήριο του εθνικισµού. Τώρα που η Ν∆ τα γυρίζει, σιωπούν. Αλλά και τι να πουν; Οι µισοί ήταν υπέρ της Συµφωνίας και σιώπησαν και οι άλλοι µισοί ακολούθησαν απρόθυµοι την ηγεσία. Τελικά καταλήγω ότι µόνο η κυρία Γεννηµατά πίστευε αυτά που έλεγε για τη Συµφωνία. Και ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη ή η πίστη της κυρίας Γεννηµατά 

Συμφωνία των ΠρεσπώνΝέα Δημοκρατία