Απόψεις|18.11.2018 15:34

(Br)Exit και µπέικον

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Πολύ ζηλεύω την κυρία Μέι και τους άλλους Εγγλέζους που κάνουν Brexit και τρώνε πρωινό µε αβγά και µπέικον χωρίς να τους ανεβαίνει η χοληστερίνη. ∆ιότι εµένα ο γιατρός µού επιτρέπει να τρώω το πρωί µόνον άπαχο τυρί και να πίνω λίγο γκρέιπφρουτ. Κι αν πω τη λέξη «µπέικον», µου βάζει ένεση.

Εγγλέζος, βέβαια, δεν µπορώ να γίνω. Εκείνο όµως που µπορώ είναι να αποχωρήσω κατόπιν δηµοψηφίσµατος από την ΕΕ, όπως αυτή εκφράζεται από τη ∆ΟΥ της περιοχής µας.
Για τον λόγο αυτό κάναµε στο σπίτι δηµοψήφισµα µε δύο ψηφοδέλτια:

Ναι, αποχωρούμε και ιδρύουµε δικό µας ανεξάρτητο κράτος.
ΟΧΙ, µένουµε στη ∆ΟΥ που ανήκουµε.
Ψηφίσαµε τρεις εγγεγραµµένοι, εγώ, η σύζυγος και η σκυλίτσα 
µας, ως εξής:

- Σε ό,τι αφορά τη σκυλίτσα, έβαλα σε ένα πιάτο µια λιχουδιά και την ένδειξη ΝΑΙ, ενώ σε ένα πιάτο µε σπανακόρυζο την ένδειξη ΟΧΙ.

- Σε ό,τι αφορά τη σύζυγο, της εξήγησα ότι αν ψηφίσει ΝΑΙ θα κόψουµε δικό µας νόµισµα και θα ψωνίζει κατά βούληση.

Προσήλθα, στη συνέχεια, στον έφορο και κατέθεσα τα αποτελέσµατα του δηµοψηφίσµατος που ήταν 100% ΝΑΙ. «Από δω περνούν πολλοί σαλεµένοι» µου είπε εκείνος κουρασµένα. «Εσείς τι ακριβώς θέλετε;».

«Αποχωρούμε από τη ∆ΟΥ σας» του δήλωσα θαρρετά. «Θα ιδρύσουµε δικό µας κράτος που θα έχει δική του Εφορία». «Τι λέτε;» ρώτησε διασκεδάζοντας ο έφορος. «Και πώς θα λέγεται;». «Μπεϊκονλάνδη», δήλωσα, «και θα απαγορεύεται αυστηρά η χοληστερίνη». 

Μια ώρα αργότερα η σκυλίτσα είχε αρχίσει να γλείφει το σπανακόρυζο και η σύζυγός µου ωρυόταν ως βουλευτής των Συντηρητικών, διότι ο έφορος είχε µπλοκάρει τον τραπεζικό λογαριασµό µας. Φοβάµαι ότι µε περιµένει η τύχη της Τερέζα Μέι και ότι το exit θα ακυρωθεί. Κρίµα, γιατί µόλις είχα σχεδιάσει τη σηµαία του νέου κράτους. ∆ύο αβγά µάτια και στη µέση µια φέτα µπέικον. 

Brexit