Απόψεις|22.08.2019 19:04

Κριστιάνο, να που έχεις και κάπου δίκαιο

Ανδρέας Παπαλουκάς

Τα επιτεύγματα του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ασύλληπτα. Μοναδικά δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις, διότι στη… στρατόσφαιρα δεν παίζει μόνος του. Υπάρχει και το αντίπαλον δέος, ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι περισσότερο θεαματικός ποδοσφαιριστής από τον Πορτογάλο άσο. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, ο οποίος, βέβαια, με την εθνική ομάδα της χώρας του δεν έχει γνωρίσει κάποια επιτυχία, διαθέτει το απρόβλεπτο στοιχείο, είναι ικανότερος στην ντρίμπλα, έχει την ικανότητα να χαρίζει σπάνιες ποδοσφαιρικές στιγμές.

Οσο για τον CR7, είναι τεράστιος σκόρερ, ανίκητος στον αέρα, αλλά και σε φιλοδοξίες. Σου δίνει την εντύπωση, λόγω της εγωπάθειας που τον έχει κυριεύσει, ότι αυτός είναι και κανένας άλλος. Ο Νο 1 ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Γενικώς, όχι τώρα. Ανώτερος όλων. Και του Πελέ, και του Μαραντόνα, εννοείται και του Μέσι, ασχέτως εάν λέει πού και πού καλές κουβέντες και για τον «ψύλλο». Ισως και να τον θεωρεί… έντομο που προσπαθεί - ανεπιτυχώς, εννοείται - να μειώσει την αίγλη του.

Ανεξάρτητα αν οι περισσότεροι εξ ημών είναι… Μεσικοί ή Ροναλντικοί, η πρόσφατη ένσταση του Κριστιάνο για τα δεκάδες ή και εκατοντάδες ευρώ που δαπανώνται για μεταγραφές συναδέλφων του γίνεται δεκτή. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, παρότι έχει λεφτά και για τα τρισέγγονά του, εξακολουθεί να θεωρεί εαυτόν αδικημένο. Κι εν μέρει έχει δίκαιο, παρότι κι εκείνος, αλλά και ο Λιονέλ Μέσι εισπράττουν περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια ετησίως.

Σύμφωνα με το Forbes ο τραπεζικός λογαριασμός του Αργεντινού άσου της Μπαρτσελόνα αυξήθηκε το 2019 κατά 127 εκατ. € κι εκείνος του σταρ της Γιουβέντους κατά 109 εκατ. €.  Ωστόσο, όταν διαβάζει ο CR7 ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε 87 εκατ. € στη Λέστερ για να αποκτήσει τον διεθνή Αγγλο στόπερ Χάρι Μαγκουάιρ, του οποίου, μάλιστα, η χρηματιστηριακή αξία είναι κατά 37 εκατ. € μικρότερη (!), εξεγείρεται. Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση συναδέλφου του που τον κάνει έξαλλο. Το αυτό έγινε πέρυσι με τη μεταγραφή, έναντι 80 εκατ. €, του γκολκίπερ Κεπά από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην Τσέλσι.

To σύνδρομο του κατατρεγμένου είναι διαπιστωμένο ότι το διαθέτει και με το παραπάνω. Αλλωστε, πέρυσι, στα 33,5 του χρόνια, μεταγράφηκε από τη Ρεάλ στη Γιουβέντους αντί του ποσού των 117 εκατ. €. Ποσόν το οποίο θεωρήθηκε εξωφρενικό από άλλους συναδέλφους του περασμένων δεκαετιών, που είναι όντως αδικημένοι.

Βλέπει, όμως, ο Κριστιάνο την Παρί να δίνει 222 εκατ. € για τον Νεϊμάρ και 135 εκατ. € για τον Μπαπέ και τρελαίνεται. Θεωρεί τον εαυτό του ριγμένο… Και δεν θέλει και πολύ. Και δεν έχει και πολύ άδικο, εδώ που τα λέμε… Λιγότερο, όμως, άλλων… Τι να πουν από τη γειτονιά μας οι Δομάζος, Παπαϊωάννου, Χατζηπαναγής

Κριστιάνο ΡονάλντοΛιονέλ ΜέσιΝτιέγκο ΜαραντόναΠελέ